24 Şubat 2008 Pazar

8 Mart ve mimozalar

Bizim atölye Cafarella'ya 100 metre yakınlıkta. Cafarella, Roma kırlarının şehre burnunu soktuğu doğal bir park. Kaç gündür atölyenin önünden genç, yaşlı, kadın, erkek birçok kişi ellerinde sapsarı mimoza dalları ile geçiyorlar. Belli ki Cafarella'da bir mimoza ağacı var.

Bu gün 8 Mart diye ben de dün akşamüstü bisiklete atlayıp Cafarella'ya mimoza almaya gittim. Mimoza ağacı sapsarı, daha uzaktan görünüyordu. Yaklaştığımda ne göreyim alt taraflarda koparılacak dal kalmamış. Ne yapayım, ağaca tırmanmaktan başka çare yoktu. Bisikleti ağaca yaslayıp, ağacın üzerine çıkıp başımı kaldırdığımda ne göreyim; bir bengaldeşli ağacın tepesinde karton kutusunu yerleştirmiş 8 Mart'ta satacağı buketleri yapıyor.

Eğer bugün size arkadaşınız, sevgiliniz, nişanlınız yada kocanız bir dal mimoza verirse bilin ki ben de o ağaçtaydım. 365 gününüzün 8 Mart olması dileğimle 8 Mart'iniz kutlu olsun.

Fatih Mika
8 Mart 2006, Roma




Not: Bu yazı, Mehtap’in yazısında mimozalardan bahsedildiği için zamanından önce gönderilmiştir

6 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

HAY ALLAM
Fatih alem adamsin..
yazinin 8 mart oncesi olması, hoş oldu..Sende gündem takip eder oldun sayemizde goruyor musun?

bengaldeşliye çok güldüm.. Fatih'cim senin nedir böyle kaderin.Hep boyle absurd seyler yaşar mi bi insan... Karikatür gibi...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Fatih,
Beni mimozasiz kutla olur mu? Hem ne gerek var agaclara tirmanmaya filan.. Dusersin, basina biri duser, neme lazim..

Nilambara dedi ki...

Sevgili Fatih, hem dalların arasındaki halin hem de Mehtap'ın "başına biri düşer" sözü çok güldürdü, günümü aydınlattınız ikiniz de, teşekkürler :)))

Subhankari dedi ki...

Bu "Mimoza Ağacı ve Fatih" resimlerini çok sevdim ben de, ağaca çıkamayan, aslında daha doğrusu çıkınca inemeyen biri olarak... :) İnmek zor oldu mu peki?

Fatih Mika dedi ki...

Sevgili Subhankari,
Inmek degil de cikmak zor oldu. Yillarca alt dallari koparilan agacin uzerine cikmak icin tutunacak dali kalmamisti. Agaca yalinayak cikmak zorunda kaldim. Bir de Cosetta, aynen Sevgili Mehtap gibi "Simdi dus oradan, kir bir tarafini da goreyim." diye soyleniyordu.

Brajeshwari dedi ki...

Fatih ya:)
Annesinin "soguk su içte hastalan" diyen çocugun, ıstrapla ve kendini hakli gormek adına olayı arkadaslarına anlatır bu masum haline gülüyorum şimdide..

Cosetta'ya sevgiler..Aferin iyi ki çıkmışsın. Sen dinleme bazen onu..Öyle der eşler... sevgidendir o...