4 Ekim 2007 Perşembe

Düşlerimdeki Yaşam - 6

Sevgili dostlar, sizler değişen zamanın ve zaman içinde herşeyin değiştiğinin farkındasınız, hiçbirşey aynı kalmıyor ve sizler bu değişime uyum sağlamakta zorlanıyorsunuz. Sadece kendinizi değişime hazır hissedin ve açın, gelen değişimleri yorumsuzca kabullenin ve izleyin. Kabullendikçe anlayacak anladıkça idrak edecek ve idrak ettikçe özümseyeceksiniz ve değişime adapte olup yaşam şekliniz haline getireceksiniz.

Sizler değişen dünyanın içinde eski kalıplarla yetişmiş bireyler olarak değişime uyum sağlamakta zorlanmaktasınız. Ancak değişim kaçınılmazdır ve olacaktır, ancak eski düşünce ve duygu kalıplarınızı bıraktığınız takdirde değişime uyum sağlar ve yaşamınızı kaostan kurtarabilirsiniz. Hertürlü değişimi yorumlamadan ve yargılamadan kabul edin ve açık olun, kabullendikçe anlar anladıkça idrak edersiniz ve yaşamınıza adapte olur.


Sizler bu yeni dünyanın eski varlıkları olarak çok önemli bir göreve sahipsiniz. Yeni dünyanın yeni varlıklarına evsahipliği yapmaktasınız. Henüz çok genç olan yeni varlıkların sağlıklı gelişimi ve sağlıklı adaptasyonu için üstlendiğiniz görevi ciddiye almalı ve değişime istekli ve hazır olmalısınız. Onlar sizin sevgi ve şefkatiniz ile adaptasyonlarını gerçekleştirirken sizlerin de yeni dünyaya adapte olmanız da çok önemli etkileri ve faydaları olacaktır.

Onlar için tek yapmanız gereken yollarını daima açık tutmanız, onları engellememeniz ve en önemlisi derin sevgi ve şefkatinizi daima beslemeniz, esirgememenizdir. Sizler ve onlar birlikte gelecek dönemlere çok önemli bir altyapıyı sağlam bir şekilde hazırlamakla görevlisiniz.


Artık eski dünya kalıpları geçerliliğini yitirdi, sizin yetiştiğiniz hiçbir kalıp geçerli değil. Yaşam aynı devam ediyor gibi görünse de, yaşamın ana kuralları genel çerçevesi aynıdır, ancak o çerçevenin içindeki detaylar bambaşka bir yapıya dönüştüğünden ve bütünü oluşturan detaylar olduğundan başarılı ve sağlıklı bir yaşam için temel kural, bu detayların yani bütünü oluşturan duygu ve düşüncelerin daima izlenmesi kontrol edilmesi ve düzene uygun olması şartıdır. Sizler ve bizler bu yeni nesil için bunu yapmak zorundayız, dünyanın geleceği buna bağlıdır.

Şimdilik sadece izlemeyi ve değişimi kabullenmeyi ve istekli olmayı sürdürmeniz yeterli, göreceksiniz ki herşey olması gerektiği şekilde olması gerektiği zamanda zaten olacaktır. Sizlerin ellerindeki gücü artık anlamanız ve kabul etmeniz için zaman zaman önünüze fırsatlar çıkmakta, lütfen daima uyanık ve farkında olun, bu fırsatları iyi değerlendirin.
29.07.2006

***

Sevgili dostlar, sizler için yeni mesajımız sizlerin çocuklarınız ile olan bağınız birliğiniz hakkında.

Sizler bilmelisiniz ki artık çocuklarınız sizlerin çocuklarınız değil sizler onların çocuklarısınız. Artık sistemler, eski duygu ve düşünce kalıpları değişti demiştik hatırlarsınız. Artık sizlerin çocuklarınıza öğretecek pek birşeyiniz yok çünkü onlar zaten herşeyi biliyorlar, sizlerin onlardan öğreneceğiniz çok şey var. Onların görevi sizleri, siz yetişkinleri eğitmek ve yeni dünyaya hazırlamak.

Onlar için yapabileceğiniz en önemli şey onlara derin sevginizi vermeniz ve saygılarınızı esirgememeniz. Onlar çok daha üstün ruhlar ve saygılarınızı hak ediyorlar. Onları ne kadar sever ve sayarsanız bilin ki sizler daha fazla sevilecek ve sayılacaksınız.

Onlar için bu dünya çok basit ve sıradan, kolaylıkla tüm öğretilerinizi aşıp öğretme düzeyine geçebilecekler yeter ki onlara saygı ile yol verin, açın yollarını ve güveninizi esirgemeyin. Bizler sizlere zaman zaman ihtiyaç duyduğunuzda yardımcı olmaktayız ve bilin ki yardıma devam edeceğiz.
01.08.2006

11 yorum:

Subhankari dedi ki...

yaşasınnn... işte tofu'da en heycanla beklediğim bölümlerden biri... teşekkürler Nilambara... :)

Fatih Mika dedi ki...

Sevgili Nilambara,

ben hep eskilere gide gide yaziyorum. Yine oyle bir yazimi Tofu'ya gonderecekken. Senin yazini okuyunca gondermedim.

Aramizda en yeni, Sevgili Efla var. Birseyler ogrenmek icin hemen "Efla'nin Sitesi"ne girdim. En yeni yazi 01.10.2007 tarihli. Sevgili Efla bana kiskanmayi ogretiyor. "Bu kadar seviyor seni Kayra, sen utanmadan dedenden kıskanıyorsun onu."

Sasirip kaldim. Cunku ben kiskanmayi zaten bilirim.

Nilambara dedi ki...

Sevgili Subhankari, ben sana teşekkür ederim, motivasyonunun çok etkisi olduğunu biliyorsun ;)

Sevgili Fatih, beni gene çok güldürdün ama bence acele etmişsin Efla'ya kulak vermekle.. ben Efla'nın konuşmaya başlamasını bekliyorum :))
Bence sen Efla büyüyene kadar kızına kulak ver gerçi o da çok büyüdü ama olsun tüm gençler ve çocuklar dikkatle dinlenmeyi hak ediyorlar...
mesela Brajabanita'yı daha az Can'ı daha çok dinlemeyi tercih ediyorum ;)
(kızma bana Brajabanita, bugün şakacı günümdeyim ama sen bunun gerçek olduğunu zaten biliyorsun)

selma dedi ki...

Sevgili Nilambara, ne zamandır bekliyordum bu yazıyı... Ellerine sağlık.
Aslında yazıyı 0 yorumken gördüm ve ilk yorumu ben yazazyım dedim ama olmadı.

Herkesin Efla için yorumlarına da teşekkür ederim. O benim rehberim.

Teşekkürler

Brajeshwari dedi ki...

Nilambara
ben cocuklarla ilgili herseyi okumayi cok seviyorum. Brajabanita'nin daha cok Can'i anlatmasını, Selma'nın daha cok Efla'nın buyumesiyle kendi ögrendiklerini bizimle paylasmasini istiyorum. Ve tabi Fatih'in Ambra ile yaşadığı babalık duygularını nükteli bir şekilde anlatmasını...Sonra Mehtap var, Gülçin var ve Navanalini..

Yazınız cok güzeldi.. Belki de bizde yetişkinler olarak içimizdeki çocukla tekrar tanışmalıyız.Dünya onlar için bu kadar karmaşık değil, ve kendi çocukluğumuz bize bizden çok şey öğretebilir..

ellerinize- yureginize saglik.
ve tesekkürler Nilambara..:)

Nilambara dedi ki...

Sevgili Selma, rehberinden öğrendiklerini bizlerle de paylaş lütfen, biz de yararlanalım rehberliğinden :)
ve onu benim için sıcacık kocaman öp lütfen :)

buarada Sevgili Fatih, lütfen göndermekten vazgeçtiğin yazını gönder... eskilerden de öğreneceğimiz çok şey var çünkü eskiler de hala naiflik var, günümüzün zehirleri o zamanlar o kadar da etkili değilmiş, ayrıca senin doğal yaşamın içinden gelen yazılarından da çok hoş dersler almak mümkün, kendi adıma ben merakla bekliyorum :)

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

ben de Subhankari gibi Yasasiiin diyorum. Cunku ben bu yazilari okuyorum okuyorum, araya zaman koyup tekrar okuyorum. Budizm felsefesinde cocuklarin dogduklari aileyi sectiklerine inaniliyor. Ben bunu hic unutmuyorum ve federico beni anne olarak sectigi icin hic pisman olmasin istiyorum. O benim butun hircinliklarimi torpuledi, bazan bana ve babasina dinleyin cocuklar diye baslayan dersler veriyor ve biz susup kaliyoruz. ben bu yaziyi yarin tekrar okuyup sonra yine yorum yazicam izin verirseniz.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Bugunlerde Roma'nin billboardlarinda cok hosuma giden bir gazete reklami var. Ayni erkegin iki farkli zamanda cekilmis iki fotografinin altinda, "onemli olan, kendin kalarak degisebilmek" diyor. Bu senin adaptasyon dedigin sey,degil mi? Inanarak, farkina vararak ama kendin kalarak degismek. Yoksa, bizi surekli benzerlige zorlayan bir dunyada, hepimiz birer fotocopi gibi birbirimizin aynisi olurduk.

Dengede Reiki dedi ki...

tum sevgimle didicim....hic kizarmiyim ben sana hele bu konuda ???:))Seni cok seven ..Can su an bnnci uykusunda ama eminim seni sevgiyle kucakliyordur...

Nilambara dedi ki...

Mehtap'cığım evet tam da bundan bahsediyorum. Kendin kalarak ve hatta şartlarını, yaşam koşullarını değiştirmene gerek olmadan sadece bulunduğun pencereyi değiştirerek hayata yeni bir bakış açısı ile yaklaşmaktan bahsediyorum. Bu bakış açıısında, hırs, öfke, kaygı, tasa, kıskançlık, rekabet duyguları olmadan sadece ayırtetmeksizin derin ve beklentisiz sevginin, saygının, paylaşımın olduğu, herkesin birbirine köstek olmak yerine destek olduğu, yol verdiği bir bakış açısına ulaşmak... yani olması gereken doğal halimize kavuşmaktan bahsediyorum :)

Nilambara dedi ki...

Brajabanita'cığım, ben de Can'ı sevgiyle kucaklıyor öpüyorum Garfield'ı da ;)