12 Haziran 2007 Salı

KARAR GÜNÜ



Bu günü sadece kendime ayırdım.Beynimi temizledim, yeni taze düşünceler ürettim, gereksiz olanları sildim, beni üzenleri cerrahi müdaheleyle kazıdım, ufacık bir parça dahi bırakmadım tekrar üremesin diye. Çareler buldum, hayatımı zehir eden bilgiler beynime girmesin diye, giriş kodlarını iptal ettim hepsinin.

Bulutlar seyredildi, ''I'M YOUR MAN'' filminin müziklerini dinlendi, Leonard Cohen sevgi ve saygıyla anıldı . On gündür ustalarla boğuşmaktan , hayatın tadının alınmadığı fark edildi. Uzun bir kayıp, on sıkıcı gün. Hayatın yatağını değiştirmenin gerektiğini hissettiren on gün. Yaklaşık bir senedir düşünülen,, kendime ait bir iş düşüncesini hayata geçirmenin tam vakti. Son beş yıldır her merak ettiğimi öğreneyim maymunluğundan kurtulup işe koyulmak gerekir. Bir iş üzerinde yoğunlaşmanın tam sırası.


Yapmak istediğim , yapabileceğim işlerin sayısı üçe indirildi. Şimdi gerekli araştırmaları yapıp doğru kararı verebilmekte iş. Değişik heyecanlar var yüreğimde bu konuyla alakalı.

Son iki yazıya bakarak biz insanoğlunda, hayat tatmininin ne kadar imkansız olduğunu görüyorum. Etrafımda çalışan herkes ki buna birçok erkekte dahil ev hanımı yada ev erkeği olmak istiyor. Çalışmayanlarda bu durum tam tersi.

Mükemmel hayatın tarifi var mı? Kimler ''tam da yaşamak istediğim hayatı yaşıyorum'' diyorlar. Zıtlıklar bunun için mi varlar acaba?Çalışmak, çalışmamak ne fark eder insan mutluysa........................


Beto

3 yorum:

Nilambara dedi ki...

Betül'cüğüm, sanırım tam ifade edememişim, aslında yazımda çalışma hayatımın ne kadar tatminkar olduğunu, çalışmaktan ne kadar mutlu olduğumu vurguladığımı sanıyorum, şikayet etmedim (pek şikayet te etmem çalışmaktan) sadece özlemlerimi dile getirdim sanıyordum :))
Gülçin'in yazısından da şikayet algılamadım...

aa buarada ben emekli olalı 5 yıl oldu, yani istersem heran ayrılıp ev hanımlığı keyfi de yapabilirim aslında ama ben çalışmayı, aktif olmayı hatta yoğun olmayı seviyorum, bu yoğunluğun içinde koştururken kendimi daha dinamik daha canlı hissediyorum... :))

Buarada, çok severek çalışacağın, keyif alacağın bir işi en kısa zamanda gerçekleştirmeni yürekten dilerim :)

(buaralar kendimi ifade sıkıntısı yaşıyorum galiba, sürekli savunma pozisyonunda kaldığıma göre :)))

berrin dedi ki...

arkandayım...ne yaparsan desteklerim...seni seyretmek beni eğlendirebilir...biliyorsun sabah uykusu problemin vardır...

crispy dedi ki...

Sevgili Nilmbara belki de ben
yanlış anlamışımdır.Sayın Mika'nın
yorumunuda yanlış anlamıştım.

Ablacığım sabah uyku problemi
hala devam,neden biryerlere girip
çalışmak yerine kendi işimi
kurmak istiyorum sence..

Beto