19 Şubat 2007 Pazartesi

Tango'da nasil eglenilir- ogrenci defterinden


ilk "milonga"ma gittim bu hafta sonu. ilk milonga. zor geliyordu telaffuzu. "malingo" diyordum. denedigim yeni seylerde hep boyle olur, bunyem kabul edinceye kadar sikinti cekerim. neyse arkadaslarla gittik, guzellesttik, psikolojik olarak hazirlandik, onaylamalar yapildi "ben dans etmeye gidiyorum eğlenmeye gidiyorum 3 ay dans edebilmek bile guzel", annemin 30 yillik yilan deri topuklu ayakkabilari cilalattim... hazirdim.

ortama hazirmiydim bilemiyorum. 150 kisiden fazla kadin ve erkek. 30% dan fazlasi 50+ yasli kilolu ve dazlak bekar amcalar citir seksi kadinlari kaldirip o kalabalik pistte dans ediyorlardi. pist buyuk bir trafik faciasi olmustu. trafik canavarlari da vardi. yirtmacli elbiseden haydaaa bir bacak cikip erkegin etrafina dolarken bizim gibi sakin sakin isimize bakanlara carpmalar, cekil onumden diyenlerin altinda kalmalar.. birkac kez dans ettim o kaynayan girdabin icinde ve sıkıldım, partnerime gicik kaptim, "neden beni döndürmüyor!!!" sonra da "ya o da kilitlendi" dedim ve biraktim.

merdivenlerde oturan gencler "dirty dancing" deki yetenekli kendinden emin grubumuz takiliyordu. sadece aralarinda dans ediyorlardi ve benim gibi acemi dans eden irem hocalardan birine "dans edermisin benimle" dedigimde "biri ara" dedi ve beni lisedeki o abartili bozulma durumumu hatirlatti. neyse onu da atlattik. once "erkek değilmis" diyen arkadasimin tesellisi beni rahatlatti sonra da dedim "baska biri kaldirir ve dans ederim ne bozuluyorsun" dedim kendime. hocalardan biri bizim ogrenci masamiza gelip konusmasi ve bizimle sakalasmasi bile beni duygulandirdi. bu beni pufflayan hoca degildi, bu Murat hoca cici biri :))

gece ilerledikce insanlar nihayet gitmeye basladilar. herkesin bacagina bakacagima yuzlerini gorebiliyordum artik. orchestra ara verdiginde icimde gayatri mantra soyluyordum, ben ben olmaktan vazgecmek istemiyordum, orda herkes gibi profosyonel 5 senedir dans eden gibi dans etmemisttim ama dansi sevdigim icin ordaydim onu hatirlatiyordum. saat 0100 olmustu. uykum geliyordu ama arkadaslarim kalkmak istemiyordu. bir amca geldi beni kaldirdi. "yasasiiiin" dedim icimden. 6 senedir dans ediyormus, butun gece dans edip gomlegi sirilsiklam olmustu ben kup kuruydum :) bi aldi beni ve etrafinda adim attirdi, ayagimi kendi etrafimda cevirdi, 6 sarkidan fazla annemin o guzel ayakkabilarla annemi de yasatmis oldum bu keyfi. tabii bu keyiften sonra da amcamiz iltifatlar arasinda ve "1 aydir mi gidiyorsun kursa?" sorusu ve benim cevabim "3 ay oldu bu kadar mi kotuyuz?!" demem onu sasirtti. bu sasirmayla birlikte devami bilirsiniz biraz daha iltifat ve buraya buraya da gelin konusmalar da bulundu. icimden "ay be iste dans ettik, keyif aldim, ne yaziyorsun yav" dedim icimden. o an Burcu'nun sesi "anda kal" kafamda yankiladi ve duruşumu bozmadan tesekkur ettim ve oturdum.

eve geldigimde ayakkabilarimin topuklarin tam ucu yipranmisti, rujum biraz ucmus, ama yuzum guluyordu...

3 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

irem'cim
bu bile harika bir aktivite bence..Ben seni cok takdir ediyorum.Onemli olan isteğin.. içten bunu yapmak istemem.. Biliyorum ki bu konuda yol alman bu yuzden daha hizli olacak..hep bildiklerimizi tekrar ediyoruz zaten, bazen azicik öğrenmiş olmamızın guvenimizi kırmasına izin vermeyip, cesaret göstermeli ve adım atmalı..Aynı senin her konuda cesur davranıp, hep yaptığın gibi..öpüyorum..

berrin dedi ki...

seninle dansetmeyen adam biraz akılsızmış...
devam etmelisin... dans özgürleştirir

Dengede Reiki dedi ki...

Seni dans ederken gormek istiyorum ...yuregin ve ruhunlaettiginde cok farkli seyler ciktigina eminim..