22 Ocak 2007 Pazartesi

EN FAVORİ KAHRAMANIM GARFİELD

Garfield, benim en super kahramanım. Onu seviyorum bana çok benziyor. Benden daha tanınmış olduğuna göre, benim ona benzediğimi söylemek daha doğru olur.

O kedi bezmişi, ben insan bezmişi. Bezmişlik türlere göre değişir mi. Yani sabah uyansam, gözlerim açılmak istemese onları yarı açık konumunda bıraksam, omurlarım, askeri sıraya geçmek istemese, hafif kambur dursam. Ayaklarımı sürterek yürüsem, hatta yürümek beni yorar diye yürümesem. Sadece yatsam. Bazen uslu bir cenin olsam yorganın altında, sonra Garfield yatışı göbeğimi diksem gökyüzüne. Kimse Betül demese, telefonlar çalmasa, açacağımdan değil bezginlik konsantrasyon istiyor. İnsan, tamam ben bugün bezeceğim diye yataktan kalkmıyor. O biraz ilham gibi ulvi birşey kendi geliyor. Bezen insan düşünmemeli dünya dertlerini, kendini sadece bezmeye vermeli. Garfield bu işin üstadı.

Aslında fiziksel olarakta benziyoruz onunla.Benimde yerçekimine yenik düşmüş tatlı bir göbüşüm var. Bazen ona baktığımda gerçek olamayacak kadar büyük görünüyor gözüme, yani sanki benim değil de bağımsız kendi başına bir göbek. Benim ben olduğumdan, daha gerçek göbeğin göbek olduğu. Ayva göbek hayal, göbek kası mucize olabir mi?

Lazanya , beni ve onu birleştiren en önemli nokta. O kedi olması bakımından vicdan azabı çekmiyor, zaten çizgi kahraman kilo alıp vermesi çizerine bağlı. Ama benimki iradeye bağlı. İradem sıfır beden, lazanya yememe engel olamıyor. Ama ben lazanya yapmasını bilmiyorum. Benim için bunu yapacak birine ihtiyacım var. Yirmili yaşlarında, yakışıklı, tabiki İtalyan, bir de lazanya yapabiliyorsa, yemede yanında yat canım.


Betül

4 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

:)
benimde super kahramanımdır kendisi.. Uyku düşkünlüğüme, bazen hiçbirşey yapmak istemeyişime "garfield sendromu" olarak tanımlıyorum hatta..

çok cici bir yazı...o italyandan bende istiyorum..

berrin dedi ki...

aslında garfield şanslı bir kedidir
her zaman olmasa da neşelidir
ironi sever
sadece uykuya düşkünlüğünüz benzemiyor
bu evli kadınların italyan merakınıda anlamış değilim:)))
aklınızı başınıza toplayın...

Nilambara dedi ki...

Brajabanita'nın oğlu Can ilk tanıştığımızdan beri ve hala, beni Garfield'in annesi zannediyor... Ben de çok mutluyum tabii bu durumdan... 2-3 sene önceki halimiz: Can Garfield'in CD'sini izliyor ve özlemişimdir diye kucağıma yerleştirdiği oyuncağı Garfield ile ben yerde uzanmışız, Brajabanita bana reiki terapi yapıyor... :))

Brajeshwari dedi ki...

çok komikmiş bu nilambara.. Çok güldüm:)