31 Mart 2008 Pazartesi

Jay Jahnabi Devi Dasi...


Sevgili Tofucanlar,

Sizlerle harika bir haberi paylaşmanın mutluluğu içindeyim.

Sevgili Zeynep Ünlü Mutlu, artık sadece Zeynep değil... 29 Mart Cumartesi sabah saatlerinden itibaren o artık Jahnabi Devi Dasi...
“Jay Jahnabi Devi Dasi...”

Sevgili Jahnabi Devi Dasi, yolun açık ve aydınlık olsun,
Tüm didilerin adına, içten sevgilerimizle HOŞGELDİN...


Burada kısa bir nota gerek duyuyorum, izninizle...
Biliyoruz ki her sesin, her frekansın bir enerjisi var. Her kişinin kendine ait bir frekansı, enerjisi var. Kişi kendi frekansı ile uyumlu frekanslarla çevrelendiğinde ise daha fazla huzur, daha fazla sevgi, daha fazla aydınlanma yaşayabilmekte.

Bazı seslerin enerjileri diğer seslere oranla çok daha fazla güçlüdür. Dualar, mantralar, kutsal isimler enerjileri çok yüksek seslerdir ve bu yüzdendir de dua ettiğimizde, mantralar söylediğimizde, kutsal isimleri zikr ettiğimizde çok daha fazla huzur ve içsel aydınlanma hissederiz.

Herbirimiz, doğumumuzdan itibaren isimlerimizin enerjisi ile çevrelendik, kimimiz doğru frekansı tesadüfen bulmuş olmakla şanslıydık, hani bir söz vardır “ismiyle müsemma” diye, yani ismimizle uyumluyduk ama bazılarımız için de pek öyle olmadı. Çok güçlü frekansı olan kutsal isimler bazen sahiplerine çok ağır geldi, ciddi psikolojik sorunlara sebep oldu bazen de bazı isimlerin enerjisi çok hafif kaldı, kişinin güçlü enerjisi yanında.
(Şamanizmde, bebeğin henüz doğmadan annesine rüyasında ismini söylediğine, bebeğin ismi ile geldiğine inanılır ve bebeğe annesinden başka kimsenin isim vermesine izin verilmez.)

İsimlerimizin her söylenişinde enerjisi bizi biraz daha çevreler ve enerjimizi daha da yükseltir ya da düşürür.

“Devi Dasi” olmanın sorumluluğu çok daha ayrı ve oldukça ciddi bir konu. Benim burada belirtmek istediğim ise bir devi dasinin isminin tesadüfi olmadığı ve mutlaka derin, önemli anlamlar ifade ettiği. İsmin anlamının öneminden daha da önemli olan ise o ismin enerjisidir. İsmin enerjisinin, ismi alan kişinin enerjisi ile tam uyumlu olmasının da ötesinde, kişinin enerjisini yükseltme, kişiyi içsel aydınlığa biraz daha yaklaştırma gibi önemli etkileri vardır, bir devi dasinin isminin.


Bu yüzdendir ki, Sevgili Jahnabi Devi Dasi, sen artık sadece Jahnabi Devi Dasi’sin.
Jay Jahnabi Devi Dasi...

HK

Sevgilerimle,
Nilambara Devi Dasi

2 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

Jahnabi Devi Dasi
İsmin sana aydınlıklar-güzel enerjiler getirsin dilerim.Bugunu hep güzellikle hatırla..Cunku gercekten ozel bir gün...Dogum günü bugun..Bir yıl once Sevgili Nilambara bizim için böyle bir yazı yazdığında da -aynı çoşkuyu hissetmiştim.Her ismimin zikredilişinde içim titreyip- teşekkür ediyorum.

Jahnabi, İsmin sarsın seni..Isıklarla doldursun içini.. Ayaklarını yerden kessin sonra ve her zikredilişte hatırlatsın ruhaniliğini..

Didi dünyasına hoşgeldin canım..:)
Hare Krishna Jahnabi..

Jahnabi dedi ki...

Hare Krishna:)
Sevgili Nilambara bana telefon ettiğinde çok heyecanlanmıştım. Ben "alo dedim o ise bana bir şarkı mırıldandı sanki. "Jay Jahnabi Devi Dasi...Hare Krishna" önce çok anlayamadım ama kulağıma o kadar hoş geldi ki.. Gerçekten bir melodi gibi...
Hayatıma yep yeni bir kapı açıldı.. Bu sene benim için o kadar özel ki.. Bu senemi sizlerle paylaşıyor olmam, bu heyecanımı, küt küt atan kalbimin sesini size duyuruyor olmam benim için çok büyük bir keyif...
Sevgili Brajabanita, hayatımda olduğun için, (hala bende olan :) ) aynam olduğun için bir kez daha çoooook teşekkürler..
Sevgili Nilambara, bu özel inisiyasyonu alabilmemde bana aracı olduğunuz için sonsuz teşekkürler!
Sevgili Anushila, Hindistan yolculuğumun sizinle başlamasına olanak sağladığınız için, bana bir adım attırdığınız için binbir teşekkürler..
Sevgili Tofucanlar, hepinizin yüreğinden geçen tebrikler için sonsuz teşekkürler...
Sevgilerimle
Aslında heyecanlarımla....

Jahnabi d.d.