14 Şubat 2008 Perşembe

“herşeyin hayırlısı olsun...”

Aklıma takılan pekçok sorudan sadece birini seçmek isterken hiçbirini diğerinden ayırt edemediğimi, birinin diğerinin tamamlayıcı parçası olduğunu farkediyorum.
Yaşamın bütünlüğü içinde, isteklerimin, beklentilerimin az ancak umutlarımın çok olduğunu fark edip şaşırıyorum.
-
İnsan isteklerini adlandırabilir, belirleyebilir ve hatta öncelikler listesi yapabilir. Ancak, umutları adlandırmak zor, listelendirmek ise neredeyse imkansız... Tümü birbirinin içinde, birbirleri ile şaşılacak bir bağ var aralarında.

Umutlarıma odaklanıp, anlamaya, adlandırmaya, listelemeye çalışmaktan vazgeçiyorum, sadece umutlarımın gerçekleşeceği inancı ile hayata gülümsemeye devam etmeyi tercih ediyorum. Herne yaşayacaksam yaşayacağım, tıpkı şimdiye kadar yaşadıklarım gibi... Ben yaşayacaklarımı planlarken yıllarca hep planlamadığım sürprizleri yaşadım ve herbirine şükrettim. Çünkü gördüm ki sonuçta, planladıklarımı yaşasam aslında bambaşka bir ben olacaktım ve sanki çok da sevmeyecektim o beni... Oysa planlamadıklarımı yaşamak beni ben yapmış, bugün ki kendimden hoşnut, huzurlu oluşumu planlamadığım yaşadıklarıma borçluyum ve hepsine teşekkür ederek, evrensel planın benim için seçtiklerini yaşamaya devam etmeye hazırım ve tümünü sevgi ile umut ile gülümseyerek bekliyorum, herne yaşayacaksam yaşayacağım ve inanıyorum ki en kötüsünü bile yaşasam, sonunda mutlaka şükretmem gereken bir durum olduğunu anlayacağım.

Çocukluğumdan beri anneciğimden hep duyduğum şekli ile “hayırlısı olsun” diyorum, evet benim için ve herkes için “herşeyin hayırlısı olsun...”

Seneler seneler önce, henüz çocuk yaştayken okuduğum bir kitaptan etkilenerek, “peki benim görevim ne, amacım ne?” diye sürekli sorguladığımı hatırlıyorum.
-
Okul yıllarında tek amacım iyi bir balerin olmak ve dansın büyüsünü, içindeki kutsal aşkı sergilemekti dileğim...
-
Üniversite yıllarında ise spor aracılığı ile kitlelere ulaşmayı hedefledim. Ve nihayet, 1992 de çocukluğumdan beri aşkla yaptığım resimlerimin keşfedilmesi ile hiç beklemediğim, ummadığım sürpriz bir kişisel sergi ile ummadığım kadar geniş bir kitleye ulaştığımı gördüm şaşkınlıkla. Ve soyut resimlerim için sorulan her soruya tek bir cevabım vardı... “siz neyi görmek istiyorsanız onu anlatıyor, benim niyetim ise ‘sevgi’yi anlatmak”

Geriye baktiğim zaman fark ettiğim şey hoşuma gidiyor... Çoğu zaman farkında olmadan, son yıllarda ise bilinçli bir şekilde yaşam niyetim “sevgiyi – aşkı anlatmak” oldu.
-
Son iki senede ise harika bir yol çıktı karşıma ve kendini geliştirdi... Kendime anlatmak için başladığım yazılar seriye dönüştü ve güzel bir ruhun önerisi ile güzel ruhların biraraya geldiği bir blog ile paylaşım, derken... şimdi de 50.000 tirajlı dergiler ile daha geniş paylaşımlara dönüştü.

Tüm bu süreçte anladım ki, birşeyi anlatmanın en güzel yolu sözcükler de değil aslında. Yaşamak... anlatılmak istenenin en güzel ifade şekli onu yaşamak... sevgide kalarak, tüm yaşananları olduğu gibi kabullenerek doğru duruşu bulmak hiç te zor değilmiş, yeter ki niyet olsun... Lütuf öylesine engin ki, hiçbir niyet karşılıksız kalmıyor, yeter ki yürekten olsun...
04.02.2008

Sürprizlerle beslenen bu günün en anlamlı sürprizlerinden biri de sabah kargo ile gelen paket olmalı... Bitse de, üzerinden hayli zaman geçse de bazı dostlukların, hala dostluk ile sevgi ile anıldığını bilmenin ve dostluk ile sevgi ile anmanın sembolü minik sümbül saksısına, "Sümbül Aşklarına" teşekkürler...
14.02.2008

4 yorum:

Fatih Mika dedi ki...

Sevgili Nilambara,
Burcu'nun guzel yazisini ancak bu saatte okuyabildim. Dogum Gunun Kutlu olsun.

Bir soganinin bir sumbul kokusuna donusmesini bir yil boyunca bekleyebilen sana elbette ki 14 Subat'ta dogmak yakisir.

Brajeshwari dedi ki...

Nilambara
icimdekilerimi duydunuz? yoksa bız gorusemez, konusamazken madde dunyasinda bedensel olarak yanyana gelemezken ruhlarımız bir yerde bulusup fısıldadılar mı birbirlerine...Su aralar yasadıgım seylerde, aynen bende boyle hissederken bir de..okuyup kendimi dinledim sanki...

guzel bir dogum gunu yazisiydi.. alt satirlari sevdim cok.. dillenmeyen ama cok derin anlamlari buldum..

Sümbül kadar güzel, harika bir yeni yaş geçirin dilerim..o güzel Kokusunu da hep duyun burnunuzun ucunda..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili nilambara, bilgisayarim kapris yapti, galiba yazim kayboldu.. olsun.. gene yazarim..
diyordum ki, Gulcin hakli, dogum gununun bu gune rastlamasi tesaduf olamaz. senin bizlerle paylastigin sevginin daha fazlasi dolsun yasamina yeni yasina birlikte. saglikli, sevgili, keyifli yasa.. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Webmaster cok tesekkurler...

Selamlar Neslihan