3 Kasım 2007 Cumartesi

Kevin Costner


Bir bulaşmayan ben kalmayayım diye, Yeşilçam star adayı Kevin Costner hakkında yazmak isterim.Kendilerini, jetinin merdiveninde gördüğümde hafızamın dip derinliklerinde oluşan kıpırdanmalar sayesinde şahısla ilgili fotoğraf kareleri bir bir ortaya çıktılar.

Biz Türkler bu konuda tecrübeliyiz şanını, şöhretini kaybedenlerin son durağı Türkiye'dir. Bu gerçeği idrak etmiş olanlar için , ha eski Hollywood yıldızı Kevin gelmiş, ha eski beyaz saray yıldızı Bill gelmiş.

Ama bu en son, son durak ziyaretini organize eden şahsı kutlamamız gerek aslında.Türkiye'nin bu sayede yurt dışında adı geçmiş midir bilemem ama yurt genelinde Kevin kasırgası esmiştir. Gündem değişmiştir, şehitlerimize ağlarken, terör örgütü karşıtı gösterileri alkışlarken, birdenbire Kevin kasırgası esmiş ve hop herşey bir Hollywood yapımı filme dönüşmüştür; yılların zampara yakışıklısı yaşlandıktan sonra, genç eşinin dolduruşuyla, bugüne kadar fark etmediği birşeyi fark eder ''ben şarkıda söyleyebiliyorum!''Ama tabi bu yeteneğini gelişmekte olan ülkelere bahşetmelidir, yoksa balonu sönebilir.

Şahsı film yıldızı olarak tanımıştık. Sonra boyalı saçlarıyla, ünlü olduğu yıllarda stokladığı gözlüğüyle, demode kıyafetleriyle karşımızda patlayıverdi. Boğazda, Türkiye'nin en güzel otellerindenden birinin önünde çocuğuyla baba rolünde, elinde gitarıyla ve gerçekten vasat altı performansıyla rock starı rolünde konserinde, engin bilgisine dayanarak Atatürk ve Türkiye hakkında yorumlar yaparken ünlü Türkolog rolüyle basın önünde, Hüsnü Mübarek rolüyle başbakan ve devlet erkanıyla, Ankara'da otel lobisinde çocuklarla fotoğraf çektirirken eski bir star gerçeğiyle ve en sonunda Hülya Avşar'la konusu anlaşılamaz bir sohbetin içerisinde geyik rolüyle hayatının performansını sergiledi galiba.

Her insan hayat yolculuğunda zirvelere çıkıyor, iniyor. İnişleri kabul etmek zorluğu, kabul etmek gerçeğini değiştirmiyor malesef. Gerçeği görmezden gelmek, keşke değiştirse gerçeği. Gerçek, gerçek gerçek önümüzdeyken, ah değişse Kevin gerçeği......


Beto

3 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

Betulcum
ozlemisim nukteli yazilarini...bir Kevin gercegini bile senden okumak cok keyifli geldi bana..Kevin buralarda cumhuriyet resepsiyonuna katilmasiyla baslayan,Melih Gokcek ile Zenger pasada ailecek yedigi yemek ve diger aktiviteleriyle sonradan gormeligimizi bize tekrar kanıtladı.. Kimdi ki bu adam..Ya da bu kadar Turkiye icin onemli bir sahismiydi..Adama birsey demiyorum,diyemiyorum .Burası Turkiye..Malzeme iyi.. o da bu malzemeyi iyi kullandı ve gitti malasef tüm gercegine ragmen..:)

berrin dedi ki...

biz türkler misafirperveriz!!!!!
devlet protokolüne hollywood dan transfer yapmak özal ın bile aklına gelmemişti...ben seyrettim anıtkabirde şehitler ölmez vatan bölünmez diye bağıranlar birdenbire kevin kevin diye bağırmaya başladılar...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Betul'cugum, sen bir gazetede kose yazisi yazsan, sirf seni okumak icin alirim ben o gazeteyi. Cok ozlemistim amazon dilini ve stilini..
Burada da ozellikle Amerikan eskilerinin hele de yenilerinin alicisi cok..
Hos dondun.. :-)