29 Ağustos 2007 Çarşamba

Mevsimlerden Roma..

Merhaba..

Ben geldim.. Gunlerdir yatiyorum kalkiyorum kendime bir etiket dusunuyorum.. Gazete koselerine, siir kitaplarina, sevdigim seyleri not ettigim kirmizi defterime bakiyorum.. Hem esprili olsun, hem de ciddi.. biraz romantik, azicik gercekci , Roma'dan olsun filan derken neuronlarim birbirine karisiyorlar biraz.

Eger bu devirde birisi, gazetedeki kosesine "Saba Melikesi" diye isim veriyorsa, ben de Roma Melikesi olabilirim diye dusunmeye basliyorum. Yoksa "Roma'li Peri Han" mi desem, ya da "Roma'li Peri Hamam"mi.?

Gatto Nero (kara kedi) bana hep ugur getirir ama ya tersine inananlar varsa bu blogda.. ?

"Zaman Sensin" desem, "Zaman Benim" desem, "Kum Saati" desem tam ortasindan ikiyi bolunmus kalbimi anlatir mi sizlere, hani "gelirken bura icin , gidince ora icin, iki kez yaralandin, bir yarim yara icin" diyor ya Ozdemir Asaf..
"Dahilden Gazel" olsa, "Etiketsiz Yazilar" koysam..
O kadar onemsiyorum ki etiketimi inanamazsiniz..

Hava cok sicak.. Sicak otesi, nemli yapis yapis.. Acaip kavurucu bir ruzgar esiyor.. Federico babasiyla cikacagi kucuk hafta sonu tatilinden hic hosnut degil.. Yanaklarindan suzulen yaslari siliyorum.. Cok egleneceksin biliyorum diyorum.. Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz.. Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane..

Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis.. Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi..

Anne bu mevsimin adi ne diyor..
Bu mevsimin adi Roma diyorum..

Mehtap 30 Agustos 2007' Roma

12 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

Mehtap
hosgeldin..Tofu italya cikartmasi yapti adeta...O kadar guzel cumleler,anılar paylasiyorlar ki bizimle ister istemez amatör ruhtan profesyonelliğe gectigimizi hissediyorum..

tadi damagimda kalan bir yazi oldu... Devamını bekliyoruz.. Etiketinde bir harika..Pırıl pırıl...Güzel bir mevsim yaşatacaksın bize sanırım...

tekrar hoşgeldin..

Fatih Mika dedi ki...

Sevgili Mehtap,

Boylece gorev bolumu de yapmis olduk. Bundan boyle ben Dogu Romayi, sen Bati Roma'yi anlatacaksin herhalde.

Resmi olarak aramiza hos geldin.

crispy dedi ki...

Mehtap en sonunda ......
Yaşasın,kelimelerini yutarcasına
okudum ama tadı damağımda kaldı.
Daha çok,daha da çok yazmalısın.

Beto

Nilambara dedi ki...

Sevgili Mehtap,
epey beklettin, geç geldin ama pek hoş geldin :)

Gatto Nero'nun uğuruna ben de inanırım, karşıma çıktığında gülümserim hatta yetmez kimseye farkettirmeden bir de göz kırparım :)
Etiketin bu kadar titiz düşünmene değmiş, harika...
bizlerin etiketlerimizin annesi Brajeshwari ve bunu bilmeyen bazı eski arkadaşlarımdan eleştiri alıyorum "insanın kendisine böyle bir etiket bulması biraz tuhaf değil mi" diye, haklılar bence de tuhaf ama Brajeshwari de o kadar yürekten koydu ki birşey diyemiyorum :)

umarım ikinci yazın için bu kadar bekletmezsin, bence de lezzeti harika...

Adsız dedi ki...

Hepinize tesekkur ederim. Cok sicak bir karsilama.. Icerde olmak ta, disarda olmak kadar guzelmis. Bu arada Burcu'ya yazima sectigi fotograflar icin ozel bir tesekkur yolluyorum. Gercekten taclandiriyor dokundugu sayfalari
Mehtap

Brajeshwari dedi ki...

umm....herkes etiketlerini yenilesin kampanyasi 15 eylul Nilambara"nin donusuyle gerceklestirilsin bencede. Etiketlerini degistirmek isteyenler bu arada düşünsün... 15 Eylülde stabil hayata geçişimiz ile “grand opening” yapıyoruz.. Etiketler yenilenmiş –arayüz değiştirilmiş, yani neden olmasın.... Bilginize...

Tofuyu ilk actigimizda o kadar acemiydik ki, bırakın Tofunun buyumesini bu kadar, yazı yazılacagından bile emin olmadan oyun gibi koyduk etiketlerimizi.. Simdi etiketleri refresh edebiliriz bence.. En azindan etiketlerin ne gibi bir işlevi oldugunu bildigimiz için, değişim gerçekleşebilir ki, Nilambara'ya, sitem olarak algılanmasın bu sakın...Nilambara iciniz rahat olsun...sadece yeni bir etiket yapin kendinize en fiyakalisindan.

Bir de sadece ben mi farkettim bilmiyorum ama görüyorum ki google searchte "Fatih Mika" yada "Mehtap Pasin Gualanon” araması yapınca Tofuya link veriyorlar..Siz bizden akıllı çıktınız...Bizi arayanlar nickimizle aramadığı için Tofuyu bulamiyor...Bu konuda da isim-soyad değişikliği isteyenleriniz olabilir...bu talebinizi de bildirin etiket değişikliği gibi..Bizimde eski arkadaşlarımız googledan bizi arayıp, Tofu müptelası olabilirler boylece.

İtalya’dan Türk aklı buna denir...Hay bin kunduz...Bizim niye aklımıza gelmedi..

Brajeshwari dedi ki...

mehtapcim
ne demek...senin yazin o fotograflari anlamlandirdi...

bu arada artik yorum yazarkende log in sistemini kullan...yani ayni mail ve sifre ile...ismin hazir cikar yorum ustunde

sevgiler

Nilambara dedi ki...

Sevgili Brajeshwari sanırım sözlerim amacını aşmış, seni üzmeyi kırmayı asla istemem, özür dilerim :)

etiketimden hiç şikayetçi değilim, zaten çok fiyakalı...
hem de o kadar fiyakalı ki altında ezilmekten korktuğumdan belki de bu gereksiz açıklamayı yapma gereğini duymuşumdur :)

herhangi bir değişiklik yapmam gerekmediğini de şimdiden belirtebilirim, 15 eylülü beklememe gerek yok ;)

berrin dedi ki...

hoşgeldin bebek....

berrin dedi ki...

ayrıca kara kedi gördüğümde işlerim ters gider...merdiven altındanda geçmem
doğru söylüyorum..defalarca denedim

Oyku dedi ki...

Ayni zamanlarda ayni yapisyapisliktan bahsetmisiz:) Bugun sonunda biraz yagmur biraz serinlik...
Cok guzel ifadelerin var, cok hisuma gitti, daha bugun kesvettim blog'u devamini okuyacagim, Roma gorunce ilk bu yaziyi okudum:)
Sevgiler
Oyku

Subhankari dedi ki...

Hoşgeldin Mehtap... Hoşgeldin mevsimlerden Roma... Ne güzel olmuş, çok yakışmış... Ben de kendime yeni bir etiket düşünmeliyim... :)