8 Mayıs 2007 Salı

fotograflar


national geographic'te fotografci olmak isterdim. gezeyim ve ayni zamanda fotograf cekeyim. hatta amerikadayken fotografcilik kursuna gitmistim ve 3 ay bir cok teknik ogrendik. kendi minik makinada yapabildigimiz kadar yapiyoruz artik iste. fotograf koleksiyonum ve anilarim cok fazla. turkiye'ye geldigim ilk ayda tek bavulumda sadece giyim ivir zivirlar vardi. donmeyecegim gittikce kesinlesince floridadaki depomdan muzik CDlerimi ve fotograf arsivlerimi istedim. megersem her tasinmada fotograflarimi aliyormusum ve bu sefer unutmusum.

fotografsiz yasamak zormus. o aylarda kimligimi belirleyen fotograflar olmadigi zaman zorlandim ama bu yeni anilar yaratmak icin motivasyon oldu. pakistan'a gittim, dalaman cay'da rafting yaptim, eren'le tanistim, likya yolu yuruduk... yine fotograf arsivleri olusturmaya baslamistim. ha pakistan'a gittigimde yuzlerce bebeklik ve cocukluk fotograflarimi aldim ve tarihlerine gore organize ettim. benim bir kac haftami almisti, yani fotograf toplama krizine girmistim galiba

eski fotograf kitaplarim geldi, yeni albumler olgunlasmaya basladi ve arada bir bakardim. 5 senelik ve ondan once cekilen resimler rafimda. bir kac aydir cektigim fotograflari yerlestirdikten sonrada bakmiyorum. ne oldu diye dusundum. ve anladigim kadariyla ozlem hissettigim zaman bakiyordum resimlere. simdi ise olanlari yasayip, arkada birakiyorum. her an her gun her hafta dolu dolu geciyor ve arkaya bakma nedenim yok. varsa da geriye bakip simdiki durumumu degerlendirme amacli olur ki bunu fazla yaparsam bunalima girerim :))

her sene de bi tane vesikalik cektiririm ama:) bakarim neler degismis yuzumdeki ifade dahil olmak uzere o sene o zaman icinde benim kisiligim nasil etkilenmis....

4 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

iremcim

kap gel makineni, beypazarında yeni anılar depolayalim fotograf kareleriyle yaşadıklarımızı birer birer dondurarak...

yemek yerken.. bakınırken.. kaybolmuşken.. çay içerken... yorgun dönerken..

berrin dedi ki...

yemek fotoğrafları çekmek zor ... bunu söylemeden edemedim...

crispy dedi ki...

İrem'ciğim bende fotoğraf tutkunuyum.Hatta Bilkent'te okurken
grafik bölümünde derslerine katılmıştım bir sene.Yani bende biraz sendenim...

Betül

Oktay dedi ki...

"her sene de bi tane vesikalik cektiririm ama:) bakarim neler degismis yuzumdeki ifade dahil olmak uzere o sene o zaman icinde benim kisiligim nasil etkilenmis...."

bu güzel bir fikirmiş.. ben, 4 sene önce çektirdiğim vesikalıkları çöğaltıp kullanıyorum genelde :(