28 Şubat 2007 Çarşamba

sen buyuyunce ne olmak istiyorsun?

cok minikken babam karşısına oturttugu zaman (10 yaşındayım)
"ne olmak istiyorsun sen?" sordu.

simdi pakistan'da yasayip bi 10 yaşındaki cocuk kirmizi gelinlik bol kupe hizma ve taki, ellerde kına nasil istemeyebilir ki? ben gelin olmak istiyordum, ıhıöhö ama babama bunu tabii ki söylemedim. bunu dedim:

"ben psikolog olmak istiyorum" dedim
"evlenecek zamanin olmaz, cok fazla okul gerektirir, baska birsey düsün sen" dedi (ironiye bak!!)

ben bu konusmayi hep hatirlarim. psikolojimi de okudum, resim ve seramik de yaptim, babamin ve annemin doktor ruyalarini gerceklestirmek icin de biyoloji kimya fizik gibi derslere de girdim (fizik derste berbattim yani gravity'i anlayana kadar universite'ye giriyordum). yani bu konusma sayesinde bir cok sey ogreneyim hep kendimi saglama alayim issiz kaldigimda kendimi bir sekilde kurtaririm. bu kadar cok cesit egitim aldiktan sonra daha ne kalabilirdi ki? soyleyim geriye ne kaldi. cocuklara ormanda terapi verirken masaj okullarina bakmaya basladim ama cok pahaliydi. taa psikoloji stres dersimde benim arastirmam masaj uzerindeydi, ben bu konuya bi bakayim demistim o zamanlar. okullar acayip pahaliydi, olmadi.

10 sene sonra masaj ogrenme firsati sasirticiydi. hemde enerji grubundaki kizlarla birlikte yapmak, bundan daha iyisi olabilirmiydi? thai masaji hakkinda bilgim varmiydi sorsaniz... yoo ama nilambara ilk fikri ifade ettigi zaman reiki ile baslarim gerisi gelir demistim icimden. reiki, şaman sifa teknikleri, yoga, meditasyon alt yapisi varken thai masaj egitimi almak cok daha etkili. 10 sene once masaj okuldaki ogreneceyim masajin kendisi vucuttan daha derinlere gidemeyebilirdi. işte ilahi duzen boyle birsey, dogru zamanda dogru eylemler. bu biliyormusunuz buna benziyor- amerika'yi terk etmeden once internet'te buldugum izci federasyon'dan yaptigim kontaktlarla bir sekilde kendimi ankara'da bulup ayni kisilerle Likya yolu AB gençlik projesi yapmak gibi ve kendi evim oluncaya kadar onlarla yasamak gibi dogru zamanda dogru insanlarla karsilasmak.

iste yeter. iste ve verilecektir. dogru isteyeceksin işte.

5 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

İroshum

bu kırmızı gelinliğe çok güldüm.. çok cici bir anı... herşeyin bir zamanı var.. Doğru zaman buymuş demek ki..evren hepimizi için iyi olanı biliyorum.Tek yapmamız gereken ona teslim olmak belki de..

Nilambara dedi ki...

istemek ve bırakıp, doğru zamanın gelmesini beklemek, boşa enerji harcayıp, çırpınıp hiç birşey elde edememekten çok çok daha iyi...
sevindim isteğinin gerçekleşmesine :) kimbilir belki birgün bi bakarız İrem kırmızı gelinlik içinde, takıları ve kınası ile :))
thai masaj hatha yoga ile elde edilen sonucu, hiç hatha yoga deneyimlememiş kişiye dahi deneyimleten ve hoşnut eden bir çalışma ve ne hoşki çift taraflı memnuniyet sağlıyor... hatha yoga, meditasyon ve şifa tekniklerinin de çok rahatlıkla kullanılabileceği bir çalışma, umarım sonuna kadar doğru gideriz :)

crispy dedi ki...

İrem ben bu işe sadece sizlerle birlkte olmak için başladım ama sizler ve thai birlikteliği süper iyi oldu.

berrin dedi ki...

sana da kırmızı gelinlik gerçekten yakışır:)))evet isteyince gönderiyor...eskiden sorgulardım.. bu nasıl oluyor diye...şimdi sadece istiyorum

Brajeshwari dedi ki...

aklima geldi yazamadan edemeyecegim... ben buyuyunce minibus muavini olmak istiyordum.. Annem ile hep dolmusa binerdik..O olmak istedigim muavin, herkesten paralari toplardi ve ben o abinin elindeki tomarla parayi ilk kez goruyordum. Saniyordum ki, o paralar o abinin...o yuzden minibus muavini olmak istiyormusum.. kucuklugumdeki kariyer planıma bakın:) aklıma geldi paylasmak istedim..