17 Ocak 2007 Çarşamba

Benim bitmek bilmez orta yaş krizim.........




Son iki yıldır Devrim (resmi kocam, gayri resmi sevgilim) sürekli benim orta yaş krizine girdiğimi bana kabul ettirmeye çalışıyor. Ben buna şiddetle karşı çıkıyordum. Ne zamanki kendimi gecekondular arasında, motor öğrenmeye çalışırken buldum. İşte o zaman gerçekler kafama değil, kalbime dank etti.

Evet ben orta yaşımda,ortalama hayatımda ve en güzeli orta yaş krizimdeyim.Gençlik çağımla, orta yaş çağım arasında geçen nadas dönemimden sonra başlayan yeni çağım. Sürekli yeni şeyler denemek istiyorum.

Şimdilerde motora binmeyi öğreniyorum.Aslında motor sevdam yeni değil, iki yıldır ağzımda. Ama serde tembellik var, aldığım kararları uygulamaya koymak biraz zamanımı alıyor. Motor insanın eşinin hayatının önemli bir parçasıysa ,ister istemez dahil olunuyor. Bu seni ki evlilik yıldönümü hediyem motor ehliyeti kursuydu.Kursta ben ve üç genç çocuk vardı. Kurs iki gündü, yarım gün teori, birbuçuk gün pratik. Ben teoride çok iyiyim ama gelin görün pratikte .......

İlk gün bütün kursiyerler scooter kullanıyor,hepimiz aynıyız.İkinci gün gene scooterlara bindik ama artık aynı değiliz. Erkekler genlerinde bulunan bir tekerlekli araç kullanma yetisiyle beni solladılar.Ama arkadaşlar, hemcinslerimin gururu adına scooterlada olsa iki günü tamamladım. Erkek gruba motor kullanabilir belgesi verilirken, bana sadece scooter kullanabilir belgesi verildi.

Ben yenilgiyi kabul etmişim, yelken kursu araştırmaya başlamışım. Devrim bana yılbaşı süprizi scooter aldı. Onun erkek beyni benim scooterı kullanamadığım gerçeğini kabul edememiş. Neyse geçen haftasonu ,ailecek benim scootera binebilmem için araba trafiğinin az olduğu bir bölge seçildik. Yolun etrafı gecekondu. Ben patlıcan moru scooterıma binmişim ,kafamda kask, yirmi kilometre hızla, İran'ın nükleer silahları hakkında açıklama yapan Bush ciddiyetinde, aynı adanın etrafında turluyorum. Sokağın bir köşesinde Devrim ve Yaso(kızım) bekleşiyorlar. Yanlarına ulaşmam uzun sürerse Yaso koşarak kontrole geliyor.Yani benim durumum biraz sirk maymunu durumu.

O gün maximum yirmibeş kilometre hıza ulaştım, çok keyif aldım. Rüzgarı daha çok hissetmek isteyenlere şiddetle tavsiye edilir.

İlgilenmeyenler için ;scooter sadece pedal çevirmediğin bir bisiklet bence.


Sevgiler
Beto

5 yorum:

indrani dedi ki...

yagmurda, güneşli günlerde, yazlık gibi yerlerde scooter harika. güle güle kullanacaksınız. dolu yağdığı zaman kullanmıştım- tavsiye etmem. acıdı baya :))

Nilambara dedi ki...

Sevgili Betül, yazılarını okumak çok büyük bir keyif :) aynı anda klibini de izler gibi keyifle okuyup bitirdiğimde yüzümde geniş bir gülümse olduğunu farkettim... iyi günlerde keyifle, sağlıkla kullan, özellikle rengine vuruldum...

Brajeshwari dedi ki...

betül
harikasın..scooterını bin bir 7 -8 saat bizim bu tarafa dogru,rüzgarı arkanda bırakarak gel.... persembe günü toplanacağımız kahve molası toplantımıza yetişir misin..:)

berrin dedi ki...

tatlım dikkatli kullan... arka koltugu varmı ...istanbula geldiğimde uçuş uçuş gezdirirsin ..seni seviyorum

Brajeshwari dedi ki...

betül, sonunda etiketledik seni de..Brainstorming sonucu ortaya bu çıktı.yine de değişme opsiyonumuz var..bize bildirirmisin begenip-begenmedigini?