27 Aralık 2006 Çarşamba

hamam keyfi

Burcu temizlikten bahsetti. Ne komik ben de bu aralar arınmakla mesgulum. Hatta melek kartım bugun icin "yasadigin yeri arındır" dedi. Ofisimdeki ıvır zıvırları attım, yerine koydum filan, tutsu yaktım... neymis bu guzel virus? :) gelelim hamama. Simdi bakin bir kac kisi hamam'dan korkuyor ya da kucukken ne olduysa gitmek istemiyor. Ama inanin hamam kadar guzel meditasyon yapacak yeriniz yoktur. Karacabey hamam temizdir, ordaki natirlar cici, 3 tane ayri bolumu var- eh sicak, bunaltmayacak sicak ve bayaaa sicak. Yani eminim sizin rahatliginiza gore bir sicaklik bulacaksiniz. Tarihi hamam- avlusu buyuk, cay kahveleri 5 sene icinde acayip guzellesti, efem televizyon var ama ben bakmam, cosmopolitanlar gezer masalarda, agdasi iyidir ve ucuz, tavanlari cok yuksek ve ferahlatici, arada bir duvarlar terler ve yikanirken su damlar :) yikandiginiz yerlerde perde vardir yani privacy... baska ne diyeyim. Girersiniz hamama natirinizi sorarsiniz- Arife ya da Fadime bu ikisi 200 kilo terleyen hatunlar degil. Seneler sonra ismimi bilen, nerelerdesin irem hanim diyen, ilk 2 sene filan sen sen diyen hatunlar artik herkesin onemini anlamis kadinlar. Odaniza yerlestirir, yikanacak odayi ayarlar, misafir varsa ne istedigini sorar, sonra 20 dakika filan gecince gel hayatim alayim sizi der ve bi keseler sizi bitersiniz. Neymis bu uzerinizdeki kir ve olu deri? Zaten o 20 dakika yikanirken aklinizdan gecen biiiiir tek sey yoktur. Bir hedef vardir o da temizleneyim, inanin bir meditasyon. Keselenirken cocuklugunuza donebilirsiniz, Arife dondurur sizi, o mermerde kaymamaniz icin elini oyle bi yere koyar ki kaymaniz mumkun degil, oteki eliyle her tarafinizi keseler, sonra oturtur kolunu kaldirir keseler, sonra oteki kolu, yani hic bir sey yapmiyorsunuz, orda sadece varsiniz. Arife anne rolu, sizde cocuk. Bi su doker ve ipek gibi bir cilt ortaya cikar. Hamam kulturu farklidir. 5 sene icinde Karacabey imajini degistirdi. Ilk gittigim zamanlar kadinlar birbirlerine bakip nasil bi ic camasiri giydiysen, ya da yuruyus vs, ona gore degerlendirilirsin. Simdi o kadar cok yabanci ve yerli gidiyor ki, bakan pek yok ondan ortam rahatlamis oldu. Zaten gittginizde herkes bir oldugunu net bir sekilde fark ediyorsunuz. Herkesin birligi soyundugunuz an fark ediyorsunuz. Hamamsiz hayat dusunulmeeeezzz.

5 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

icimizi de yikiyorLAR mi:)


bende bir daha sefer tasımı alip sana eşlik etmek istiyorum...

Nilambara dedi ki...

İrem'ciğim, öyle güzel anlatmışsın ki, işi gücü bırakıp Karacabey Hamamına koşmak geldi içimden, zaten çok bunalmış durumdayım, beni ancak hamam paklar :)(hamam=meditasyon görüşüne katılıyorum, ben de çok severim hamamı, sadece bedeninin değil ruhunun da arındığını hissediyorsun)hepinize sevgiler... nd

Subhankari dedi ki...

Yaaa beni de özendirdin işte... Ki ben hayatında hiç hamama gitmemiş biriyim... Çok şey kaçırmışım sanırım... Bir dahaki sefere ben de... :)

Dengede Reiki dedi ki...

Hamami hic sevmem ama oyle guzel yazmissin ki gidesim geldi..:)

Dengede Reiki dedi ki...

Hamami hic sevmem ama oyle guzel yazmissin ki gidesim geldi..:)