8 Nisan 2008 Salı

Yaşamak / Vivere





Davetiyelerin detaylarını görmek isterseniz -Lütfen görüntüye tıklayıp büyük boy okuyunuz.Çoğumuz o gece Fatih için orada olacağız..
-
Fatih Mika, "Yaşamak / Vivere" başlıklı sergisiyle Galeri Soyut'ta sanatseverlerle buluşuyor. Mika'nın gravür eserlerinin yer aldığı sergi 11 - 30 Nisan 2008 tarihleri arasında görülebilir.Avrupa Sanat Uzmanları Birliği Başkanı Prof. Stefano Liberati Fatih Mika'nın çalışmaları hakkında Ocak 2007'de kaleme aldığı yazısında şunları söylüyor: "Onlar sessiz ve ürkek, kurşuni gökyüzünde bir görünüp bir kayboluyorlar, renkleri bazen beyaz bazen puslu. İşte bu güvercinler ki, Türk sanatçı Fatih Mika´nın son olarak ürettiği gravürlerde soylu duruşları ile huzur verici grafik eserlere yerleşmişler. Seçtiği bu temel motif kendisi için keşfedilmemiş bir alan değil, bu konuyu geçmişte de işlemiş olmakla birlikte daha önce güvercini baş kahraman olarak öne çıkartmamıştı. Tam tersine, sanatçının iyi tanıdığımız ve beğeniyle izlediğimiz gravürleri genellikle daha kaygı verici, karamsar ve karanlık olup, güvercinler serisinin bize armağan ettiği ve anlamını yakalamayı ve paylaşmayı başardığımız huzur verici görsel boyuta kısıtlı yer vermekte..
Devamı için

4 yorum:

Nilambara dedi ki...

Acaba diyorum, o keyifli akşamda sürpriz yapanlar da olur mu?...
Mesela, Betül... Mehtap... Ozan... hatta belki Gülçin :) eminim harika olur... (Sevgili Çiğdem geleceğini ve nihayet buluşacağımızı düşünüyorum :)

Sevgili Fatih, Ankara harika gravürlerinle seni ağırlamaktan mutlu olacak, "Ankara Sergin" şimdiden hayırlı olsun ve 'unutulmazlar'ın arasına girsin...

Fatih Mika dedi ki...

Tesekkur ederim Sevgili Nilambara

Brajeshwari dedi ki...

Fatih bana dün soruyor.Beni bekliyor musunuz diye?

Saniyor ki beklemiyoruz.Siradan bir Cuma..Siradan bir sergi.. Varsın öyle sansın..:)

Ben sanatçının ilgi bekleyenini severim..Bir yandan da sergisinde misafir konuk etmekten, bizimle ilgilenemeyeceginden üzüleni...

Subhankari dedi ki...

Kesinlikle haklı Brajeshwari... Bekliyoruz işte... Üstelik geçen gün Fatih'in sergisiyle ilgili bir davetiye mesajı geldi bizim ofise bambaşka bir yerden. Ben de dedim ki içimden "gitcez tabi, sanatçıyı biliyoz biz"... ;)