20 Ocak 2008 Pazar

FIRSATLAR YILI 2008 : TOPRAK FARESİ (7 Şubat 2008 - 25 Ocak 2009)

Efsaneye göre, yaratılıştan sonra Buddha tüm hayvanları çağırır, toplanmalarını ister. Amacı onlarla astroloji hakkında görüşmektir. O kadar hayvan çeşidine rağmen sadece 12 tanesi Buddha’yla görüşmeyi uygun bulur ve yola koyulurlar. Zahmetlerini onurlandırmak için Buddha her bir seneye bir hayvanın adını vereceğine dair söz verir. Ve bu seneler her hayvanın yolda karşılaştığı olaylar esnasında sergilediği karakteristik özellikleri kapsayacaktır. Böylece bu senelerde doğan insanların kaderleri de etkilenmiş olacaktır.

Seneler belirli periyodik bir döngüye göre dağıtıldı. Her 12 senenin sonrasında hayvanların hepsi kendilerine ait olan senelere sahip oldular, hem de senenin son gününe kadar.Senelerin dağıtımı hayvanların buluşmaya geldikleri sıraya göre yapıldı. İlk sene fareye aitti, çünkü o ilk gelen hayvandı ve dağıtım yapıldığında ilk seslenenlerdendi. Daha sonra onu öküz, kaplan, tavşan ve diğerleri ve en son ise domuz takip etti. Domuz buluşmaya gitmek için bayağı tereddüt etmiş, daha sonra bu davranışından dolayı kendinden utanmış ve yola koyulmuştu. Bu yüzden en son gelen oydu.

Çin astrolojisindeki burçlar, batı astrolojisiyle karşılaştırıldığında, güneşin değil, tamamen ayın etkisinde bulunurlar. Hesaplama ay yıllarına göre yapılmaktadır. Her Çin yılı, kış döngüsünden sonraki ikinci ay doğuş gününde başlamaktadır. Bu yüzden bu senelerin, Avrupa zaman hesaplamasına bakıldığında, 21. Ocak ve 20. Şubat tarihleri arasına denk gelen değişken başlangıçları vardır.
(A Mouse Story)

Feng Shui Astrolojisi yani Çin Astrolojisine göre, 4 Şubat 2007 den itibaren Ateş elementinin hakim olduğu Domuz senesi idi.
Bu sene ise 7 şubattan itibaren Toprak elementinin hakim olduğu Fare senesi başlıyor, 25 Ocak 2009 a kadar. Büyük Fare, Batıda çirkin ve iğrenç bir hayvan olarak görünse de, Doğuda, özellikle Güneydoğu Asyada fare, zekası ve değerli şeyler elde etme kabiliyetinden dolayı,hayranlıkla bakılan bir hayvandır. Çin ve Japonyada, bu hayvanlar varlığın ve iyi şansın simgeleridir.

Yani 2008 yılı özellikle varlık ve şans açısından altın fırsatların sunulacağı bir yıl. Hasat yılı... Geçtiğimiz yıllarda ektiklerinizi, biçeceğiniz bir yıl... Çin astrolojisinin başlangıç yılı fare ile yeni bir döngü başlıyor ve fare, yeni başlangıçlar için altın fırsatları simgeliyor.

Ateş elementinin hakim olduğu iki seneden sonra yani ateşin yapıcı ve yok edici yönlerini yoğun hissettiğimiz ancak yakarken aynı zamanda da geliştirdiği 2 seneden sonra, şimdi iki yıllık toprak döneminin sakinliği, dinginliği başlıyor. Ancak toprağın sakinliğine karşın fare de hareketliliği bırakmayacak, özellikle zihinsel - ruhsal aktiviteler çok güçlü olacak.

Toprak elementinin, su elementi ile yıkıcı bir ilişkisi vardır ve su farenin sabit elementidir, ancak bu o kadar da kötü anlama gelmez, sadece bu yıl şansa fazla güvenmemeli, yani işi şansa bırakmamalıyız... Buna karşın, toprak-fare kombinasyonu sonuç elde etme anlamında son derece pozitif fırsatlar sunar. Toprak elementi, uygulanabilirlik ve istikrar ile ilişkilendirilirken, fare pekçok risk üstlenmeye hazırdır. Bu da bir denge yaratır ve iyi kazançlara yol açabilir, verimliliği ve her türlü başarıyı arttırır. Ve toprak elementinin etkisi altındaki fare yılı, diğer fare yıllarına göre daha az skandal daha çok denge demektir.

Çin Astrolojisinin ilk burcu olan fare, yeni başlangıçları simgeler. Bu yıl yeni fikirler, yeni girişimler için çok uygun. Başarıya ulaşabilmek için pekçok fırsat sunacak, planları harekete geçirme zamanı olacak 2008. Ancak sonuçları hemen almak mümkün olmayacağından, uzun döneme ihtiyaç olacak, bu yüzden akılcı tercihlerde bulunmakta yarar var.

2008, zihinsel ve entellektüel faaliyetler için de iyi bir yıl, örneğin planlama, burs, araştırma gibi... Ayrıca, sanatsal çalışmalar için de özel etkileri var bu yılın, özellikle toprak elementinin de etkisi ile tasarım ve grafik gibi sanatlar ön plana çıkacak, yaratıcılığınızın derinleştiğini farkedeceksiniz.

Toprak elementi ve fare kombinasyonunun karakteristiği, iş dünyasında özellikle inşaat, mühendislik, akademik çalışmalar, planlama gibi konularda da çok iyi bir yıl olabileceğini gösteriyor. Kariyer ve kendini geliştirme anlamında güçlenme ve ruhaniyet, kişisel gelişim konularında da çok verimli bir yıl 2008.

Tüm ilişkiler için iyi bir zaman. Romantizm, yeni ve uzun vadeli bir ilişkiye başlama isteği; devam eden ilişkisi olanlar için ise bir sonraki aşamaya geçme mesela evlilik olasılığı çok yüksek “yeni başlangıçları simgeleyen” bu yılda.

Sağlık konuları ise, sadece burca göre değil herbir bireye göre değişkenlik gösterir. Dengeleri korumak için kontrolü bırakmamakta, tavsiyelere uymakta yarar var. Ancak, genel anlamda toprak yıllarında egzersize daha fazla zaman ayırmak ve istenmeyen kilo alımına karşı da dikkatli olmak gerektiği söylenebilir. Hareketsizlik sorunlara yol açabilir.

Bu yıl, her anlamda ilerlemek ve gelişmek için olanakların, olasılıkların güçlü olduğu bir yıl; genel anlamda harikulade olamayabilir, büyük riskler hayal kırıklığına sebep olabilir ancak gene de herkes hayatına yeni bir şeyler eklemelidir, bu yıl karşınıza çıkacak altın fırsatları iyi değerlendirin.

Toprak elementi, elementler döngüsündeki 5 elementin içinde merkezdedir ve denge unsurudur, ateşin yakıcılığını suyun yıkıcılığını nötralize eder, yapıcı yönlerini ortaya çıkarır, metali güçlendirirken ağacı dengeler. Yani 2008 ve 2009 yılları sadece toprak elementinde doğanlar için değil diğer tüm elementlerde doğanlar için dengelenme, güçlenme, ekilenlerin biçileceği hasat yılları...

Hepimiz bu son aylarda, enerjilerin zorlayıcı ağırlığını farklı şekillerde hissettik, yaşadık. Bu dönemde, eski enerjilerin yerini yeni çağ enerjilere bıraktığından zaman zaman bahsettik. (Düşlerimdeki Yaşam serisinde de farklı farklı bölümlerde buna değindik ve son 2-3 bölümde artık geçiş döneminin tamamlandığından ve yeni çağın başladığından bahsettik.)

Numeroloji, rakamların enerjisinin incelenmesidir ve her rakamın bir anlamı vardır. 2008 rakamları toplandığında elde edilen sayı 1 dir ve “1” “yeni başlangıçları” simgeler, tıpkı fare yılı gibi. 2007 rakamları toplamı ise 9 dur ve “9” “tamamlanmayı” simgeler.

2007 / 2008 geçişinin bir dönemin tamamlanıp yeni bir dönemin başladığı bir “Geçiş Dönemi” olduğunu söyleyebiliriz. Geçiş dönemleri zorludur, yorucudur ancak yeni başlangıçlar daima umut doludur.

Geçiş dönemlerinde, her anlamda duraksama ya da gerileme içinde olduğumuz hissine kapılabiliriz ve yeni başlangıçlara içgüdüsel olarak hazır ve coşkulu olmamıza rağmen zihnimiz çeşitli oyunlarla yavaşlamamıza sebep olur. Bu dönemlerde özellikle öfke kontrolü ve sabır son derece önemlidir ve tabii ki sevgi, güven duygularının herzamankinden fazla beselenmesi gerekir. Bu noktada, çok sevdiğim bir atasözünü paylaşmadan geçemeyeceğim. “Bilmediğimiz cennete gitmektense, bildiğimiz cehennemde kalmayı tercih ederiz.”
Değişikliklere direnç aslında bilinmeyene dirençtir. Öfke ile kendini gösteren direnç, değişimin farkında olan zihnimizin bilinmeyene duyulan korkuları gösterme şeklidir. İçimizde sabırla besleyerek büyüteceğimiz sevgi ve umut, değişim sürecinin getireceği yenilikleri coşku ile karşılamamızı ve fırsatları yakalamamızı sağlayacaktır. Yeni armağanlar önümüzde. Bence, yapılacak en güzel şey; acele etmeden, sabırla ve sevgi ile, İlahi Aşka-Sevgiye güvenerek, geleceğe ve geleceğin getireceği güzelliklere huzur içinde teslim olmak.

Yeni başlangıçlar getiren yeni çağın başladığı yeni yıla girmeden önce, geçen yıldan da hatırlayacağınız, kendimizi ve evimizi hazırlamakla ilgili bazı küçük ipuçlarını tekrar hatırlamakta yarar var:

· Evinizdeki arızalı aletleri onarın, tamiratları tamamlayın. İşe bitmiş ampulleri değiştirmekle başlayabilirsiniz.

· Eskidiği veye modası geçtiği için kullanılmayan eşyalarınızı ihtiyacı olanlara verin.

· Kırık veya bozuk ne varsa, evden uzaklaştırın, eskileri atarak dolabınızda yenilere yer açın.

· Bereketi simgeleyen portakallarla bir çam ağacı süsleyebilir, narlarla sofralarınızı donatabilirsiniz.

· Sokak kapınızın önüne yepyeni bir paspas alın ve yeni yıla girdiğimiz ilk dakikalarda kapınızdan içeri ilk siz girin. Kapı eşiğinde iyi dileklerinizi ve arzularınızı aklınızdan geçirerek, büyükçe bir narı da kırabilirsiniz. (Berrin'ciğim narı poşet içine koyma fikrini uygulayacağım :))

· Yeni yılın ilk sabahı evinizin bütün pencerelerini açın, evinizi havalandırırken, aynı zamanda yüksek volumda bir müzikle, içeride sıkışıp kalmış bayat negatif enerjinin evi terketmesini sağlayın.

· Evinize bir yeni yıl temizliği yaptırın, tıpkı bir bayramı karşılar gibi. Aktardan alacağınız kaya tuzunu soğuk suda eriterek bu suyla tüm eşyalarınızı, sokak kapınızı, döşemelerinizi temizleyin.

· Uzakdoğu'da negatif enerjiyi kovmak için bir ritüel vardır. Metal bir çanı saat yönünde çalarak tüm evi dolaşırlar. Deneyin, faydasını göreceksiniz.

· Tabi ki tütsüler ve mumlar da evin enerji hareketi için önerilen objelerdir.

· Yeni yıldan beklediğiniz mutluluğu armağanlar vererek paylaşın. Paylaşmak mutluluğunuzu kat kat arttırır.

ve yeni yıldan bir önceki gün, yani 6 Şubatta “bereket kavanozu”nuzu yenilemeyi unutmayın :)
ve lütfen, unutmayalım ki, tüm ritüellerde (ve tabii ki hayatın her yönünde ve heranında) niyet ritüellerden çok daha önemli...

Şansınızın bol olduğu ve yaşamanızın maddi-manevi her alanında bolluk ve bereket dolu altın fırsatlarla buluşacağınız bir yıl dileği ile...
Sevgiler,
Nilambara


Sözüm meclisten / tofudan dışarı :)
Tabii ki alıntı yapabilirsiniz, mutlu olurum... ama kaynak belirtirseniz daha çok mutlu olurum... :)) Çok teşekkürler ilginiz için... nd

5 yorum:

Adsız dedi ki...

merhabalar,
“Bilmediğimiz cennete gitmektense, bildiğimiz cehennemde kalmayı tercih ederiz.” ne kadar güzel, ne kadar doğru ve kendi güvenlik adamızda kalmamızı açıklayan ne etkileyici bir söz..
sevgili Nilambara, ben 2001 de sen ve Suda'dan feng shui eğitimi almıştım, umarım en kısa zamanda tekrar görüşebiliriz.
bu arada ben de nar'ımı poşet içinde kırdım :))

berrin dedi ki...

bu ritüelleri sahiden seviyorum / yaparken çok eğleniyorum... yedi şubat ajandama yazıldı:)

Brajeshwari dedi ki...

Nilambaracim
ciddi bir arastirma var burada..Ben bu kadarini beklemiyordum.Neler neler ogrendim..Simdi yorumu yazinca bir daha okumam gerekecek..Sonra bir daha...Yeni yila girerken, hah giriyoruz cok guzel olacak hersey derken omuzlarin düsmesine izin vermemeli bir yeni yili daha coskuyla ve umutla kutlamali..

Yazinizi mail olarak arkadaslarima yollamak istedim..Altinada isminizi katarak tabi:)

sevgilerimle..tesekkurler bunlari paylastiginiz icin..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Ben kesinlikle uygulamaya basliyorum. hemen yarin.. Hatta simdi.. Bu yil ile ilgili cok pozitif dusunuyorum. hepimiz icin bolluk, bereket, sevgi ve saglik dolu bir yil olsun..

crispy dedi ki...

Nilambara,bu kadar berbat geçen
bir ocak ayından sonra,söylediklerin güneş ışığı gibi.

Betül