11 Ocak 2008 Cuma

AYNALAR...AYNALAR..

“Kerameti kendinden menkul” insanlar var, dev aynalarinin onune gecip , ovguler duzup duruyorlar kendilerine.. Inege oykunen kurbaganin oykusu geliyor aklima ama anlatmiyorum, cunku onlar zaten biliyorlar butun “fabl” leri, her seyi bildikleri gibi (!).. Yani bir gun sisip patlamis bir zavalli kurbaga artigi olacaklar, biliyorlar ama rahatsizlik veren pek cok bilgi gibi bilinclerine tasimiyorlar bu bilgiyi, desifre edemiyorlar..

Her seyi bilmek de belki mumkundur bu hayatta.. Beynin kapasitesi ile ilgili bir sey.. British Medical Journal, insan beyninin sadece % 20’sinin aktif oldugu dusuncesi, bilimsellikten uzaktir diyor son sayisinda..Belki onlar beyinlerinin tamamindan da fazlasini kullanabiliyorlardir. Yani belki her sey bilinebilir, bir turun rastlanmis tek ornegi olarak.. Neden olmasin? Alcak gonullu olmanin bir alemi yok..(!)

Bana yanlis gelen, baskalarinin hic birsey bilmedigine dair genlere islemis olan on yargi… Baskalarini hep yetersiz, hep dangalak, hep ise yaramaz, hep siradan gorme fikr-i sabitligi.. Bilginin, bilimin, politikanin, sanatin, felsefenin, her seyin ama her seyin yanlizca bir kisiden, ama o da mutlaka ve mutlaka “o kisiden” onay almasi zorunlugu..

Her yerdeler.. Gazetelerde, televizyonlarda (her programda, her konuda,) amfilerde, is yerlerinde, parklarda,arkadas toplantilarindalar.. Tek olduklarini, essiz benzersiz olduklarini dusundukce cogaliyorlar, amipler gibi tek hucreli beyinleriyle..

Ne mi yapmak gerekiyor?
Bilmem..?
Onlara sormak lazim.. Cevabini mutlaka ve yanliz onlar bilebilirler.. Ben kendi hesabima, beynimin “delete” tusuna basiyorum, ve Mazhar Fuat Ozkan’dan bir sarki mirildaniyorum..
“Sen neymissin be agbi… Aaaa… Aaaaa…Aaaaaa”

Mehtap Pasin Gualano

Roma’ 11/I/2008

4 yorum:

Nilambara dedi ki...

Mehatp'cığım, birileri fena canını sıkmış anlaşılan,
"delete" tuşuna bsama fikrin harika :)
sevgiler,

Brajeshwari dedi ki...

tofuda boyle dusundurucu yazilar gormeyi seviyorum... Mehtap'cim,seninde yazindaki yalinlasmaya sahit oluyorum.Seviniyorum..

cok bilgili ama cok sey bildigini sanan cok insan var.Ben onlara müze bekcisi diyorum.Sergideki tum resimleri bilirler.Ama tam olarak birini tam bilmezler..

bilgiyi "dogru" ogrendikce, ne kadar az sey bildigimize goturuyor hayat bizi bence..bu yuzden ahkam kesenlerden,egolarını konusturanlardan cok, alcakgonullu insanlar gozume takiliyor bu anlamda hep...digerlerinin sarkisi ise senin dedigin gibi hazir zaten " sen neymissin be abi""

Adsız dedi ki...

Yazilarinizi cok severek okuyorum. Siradan gibi gorunen yazilarda bile, dunyaya dogru pencereden baktigi anlasilan bir goz var.. tebrikler
Oktay K.

crispy dedi ki...

Yazın aklıma Sokrates'in sevdiğim bir sözünü getirdi''bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir.

Betül