27 Ağustos 2007 Pazartesi

Yaşamak ne güzel bir aktivite

Sabah kahvaltımı yaparken, masada tombul bir uğur böceği buldum. Kör gözlerim ne olduğunu ilk başta seçemedi onun bir uğurböceği olduğunu anlamam için gözgöze gelecek kadar yakınlaşmamız gerekti. Elime aldım, dışarı uçurdum,uç uç böceğim şarkısını mırıldandım.


Uğurböceklerini çok severim, onlar da beni seviyor kanımca yollarımız sık kesişiyor.

Sonra Tofu'ya girdim. Nilambara'nın yazısını okudum keyifle, Nilambara'nın yazılarını da Sevgili Mika'nın yazıları gibi bastırmak gerek diye düşündüm. Berrin'in sivrisinek yazısı çok güldürdü.

Aklınla bin yaşa Burcu ne iyi ettinde açtın Tofu'yu, yazıcı nüfusumuz arttıkça ziyaret etmeye doyum olmamaya başladı.



Yüzüme yağmur damlaları çarpıyor, İstanbul bugün çok yağmurlu, ağaçların tepeleri hafif siste kaybolmuş, kalın sesli şarkıcı ''may everyone live, and may everyone die.''diyor.




Beto

4 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

tofu'da mutlu yazılar görmeyi seviyorum.Tesekkurler Betül sana da..Hepimiz Tofuyu yarattık, ben değilim valla..O yuzden tesekkuru kendime almiyorum sadece..

Ugur böcegin şans getirsin sana...

Nilambara dedi ki...

Betül'cüğüm, harikasın... işte sen de aşık olma moodundasın...
bu mood için mutlaka aşık olunacak biri gerekmiyor... sadece yaşamakta olduğunu ve yaşamın sunduğu güzellikleri görebilmek yeterli :)
uğurböceklerin bol olsun ;)
Bence de ne iyi ettin Brajeshwari... Tofusuz gün düşünemiyorum artık...

berrin dedi ki...

bu bir tür bağımlılık
sabah bilgisayarı açar açmaz tofuya giriyorum....
sabah yağmur yağıyordu...çok mutlu oldum

Fatih Mika dedi ki...

Sevgili Betul,
Hepimiz yaziyoruz ne guzel.

Ugur boceklerine gelince. Mum cicegim parazitlenmisti. Evde kedi var diye ilac kullanmak istemiyordum. Atolyenin hemen onunde bir ihlamur agaci var. Yapraklarinda bir suru ugur bocegi vardi. Teker teker toplayip bir kavanozo koyup eve getirdim, mum ciceginin uzerine saldim. Amacim biolojik mucadele idi. Ama birgun sonra parazitler yeli yerinde ugur boceklerinin hic birisi yoktu. Baska parazitler aramaya gitmistiler herhalde.