10 Ağustos 2007 Cuma

Tatil Donusu


Hazir herkes tatildeyken nobettekiler muhtemelen hazirliklara baslamisken ben ilk tatil yazilari bolumunu baslatiyim istedim. Bir dahaki tatillerimiz icin biraz fikir alisverisinde bulunmak, nereye gidilir nereye gidilmez ogrenmek . Hatta bazi arkadaslarimizi planlarindan vazgecirmeye calismak. Zanzibar’i erteletip dunyanin obur guzel yerlerini hatirlatiriz diye dusundum.
Tatile gitmek dinlenmek icinse de aslinda oncesinde bile iyi hazirlanmak ,nerde kalinir,kac gunde kac yer gorulur,bu sefer gormesekte olur dedigimiz yerler sonradan bize keske dedirtir mi,nerde ne yenir,ne alinir nerden alinir.Cok zoor cok .

Bizim ilk duragimiz Seattle. Atlantik Okyonusunu gorunce hepimizin gozleri parladi. Adalar,gemiler,yelkenliler, martilar. Bir haftalik salmon kurune girmeye kararliyiz.Kirisiksiz donucez eve. Gidilmesi gereken yerleri gezdik gorduk.Guzel bir sehir merkezi, Space Needle,kiyidan tekneyle sehir turu,ride the dock turu. Bizce cocuklar icin eglenceli. Sehirde bindiginiz otobus birden okyonusa dalip tekne olarak tura devam ediyor. Cocugunuz okuma biliyorsa supriz olmuyor. Birde acik havada guzel bir uyku cekiyor. Suyun ustune kurulmus barakamsi evlerin hikayesini dinlemekten hafif sikilmisken buda iste onlardan biri 2 milyar dolar diyince canlandik. Sleepness in Seattle filminin cekildigi ev.(eve donunce seyredilecek)
Seattle her mevsim yagmurlu. Hava hep kapaliydi hep yagmurluydu biz ordayken.Yilin 365 gunun 230’u yagmurluymus. Temmuz ortasi hep ceketleydik.Yagmur durur gibi oluyor,sonra yine basliyor.hep ciseler gibi.Soyle iyice bir yagsa acicak ama yagamiyor.Tarzi bu.Sokakta semsiyelerden yurunmez diye dusunurken insan benden baska semsiye kullanan yok. Acaba saclarinin fonu bozulmasin diye napiyorlar cok merak ettim.

Bu sehirde insanlar kahveyi cok seviyor.her yer Sturbacks.Her kose ,her sokak.her boslukta Starbucks.Ilk Starbucks burda kurulmus Market denen yerde.Market’in diger ozelligide balikcilari.Baliklar cok guzeldi,salmonlar kuzu gibi yatiyorlardi Birde balikcilar sarkilar soyleyip koca baliklari birbirlarine atip guzel bir show yapiyorlar.(iyi cardio!!!)

Baska bir ilkte Nordstrom .Ilk burda acilmis.Girmesek olmaz.Buraya kadar gelmisken su ayakkabilara bakmak lazim Armani’mi alsam,Cavalli mi?? 2 milyar dolardan sonra bunlar cok ucuz cok. Icerisi cok kalabalik.Birturlu bize sira gelmiyor..Amann neyse Italya’ya gidince aliriz canim deyip vazgeciyoruz.kendikendimizi mutlu ediyoruz.

Microsoftu soylemeye gerek var mi bilmiyorum.Bill Gates’ten daha sonra bahsedicem.Yok canim O’nunla yemege cikmadim. Bu is geziside degildi zaten.Bende bilgisayar sektorunden degilim ayrica.Ama yinede anlaticaklarim var.

Gelelim yemeklere.Yaz gunu deniz kenarinda olunurda hic icerde oturulur mu??Oturulur oturulur.Restoranlarin disarda masalari var ama disariya servisleri yok. Eee bari pencere kenari olsun diyoruz. Icerde denizin kokusunu duyamayiz ama rengine bakariz.Bizde zor musteriyiz. Burayi Cunda’nin Nesos restoraniyla karistirdik. Biz bir kilo tava barbun alalim,yaninda coban salata,rokali olsun lutfen,kabak cicegi dolmasi,kalamar,..sarap alirmiydik??Alirdik tabii???ustune sade kahve lor tatlisi.

Ne alirdiniz??
Ruyadan uyandik.
Bir “clam chowder” corbasidir gidiyor.Her restoranin ki denendi.

Yemek sonrasi aklim hep onceden adreslerini inrenetten buldugum fransiz pastalerinde.Soyle lezzetli bir tatli yesem istiyorum. O kadar da cok yol yuruduk ki sucluluk duygusuda yok.
Ama ne yazikki bir turlu onlara ulasamadik mecburen gir Sturbucks’a.

Olsun bundan sonraki duraklarda bulma sansi hala var.
Bu arada gidilen cocuk muzeleri ve akvaryumu anlatmiyorum artik. Cocuklu gideceklere o bilgileri ayrica veririm. Ogleden sonra burdan ayriliyoruz.
Devami var…

2 yorum:

Nilambara dedi ki...

Sevgili Gulcin, hep görmeyi istediğim bir şehri senden dinlemek çok keyifli oldu, birlikte dolaştık oralarda :)
"sleepless in Seattle" iki kez çok zevkle izlediğim bir film, kesinlikle tavsiye ederim, fazla romantik bulanlar olabilir ama olsun 3. kez de izlerim...
buarada, Vancouver'a da çok yakınsınız, umarım programınızda vardır ve ilginçtir ki tam Akdeniz iklimine sahip, hatta belki bir Nesos bile bulabilirsiniz :))
Vancouver da pekçok filmin çekildiği çok çok güzel bir şehir, hatta hangi film nerede çekilmiş gösteren haritaları bile var :))

berrin dedi ki...

eeee
ben döndüm
devamını yaz artık
okumak çok keyifliydi