25 Temmuz 2007 Çarşamba

YOLCULUK


TÜM ARKADAŞLARIMA SEVGİMLE

Yaşamak diyordu bir yazı bilinmeye akmak.. tamda benim yaşamak nedir diye sorduğum bir tarihde

ve Metin ALTINOK 'un dediği gibi

Ama gitmektir benim
Yenilmezliğim dünyada.
Ve ben durmaz giderim
Bu can tende oldukca


Aslında bilinmeyene akmak içimizde bir yerlerde unutduğumuzu aramak üzere çıkılan bir yolbirde bulmanız gerekeni ararken geçmeniz gereken yollar var size yol gösteren, çoğu içsel aşamalar bir de paralel giden fiziksel aşamalar; bunlar uzun kilometreler kültürler, bazen maceralar bazen okumalar,anlamasak da anlamak için kafa patlattığımız anlar, bazen hiç unmadığınız anda aldığınız bir kitabın da size hadi giyoruz diyen bir mesajı.. İşte bunlar apansız algılarınız da uyananlar.. 3 Yıl sonra tekrar hadi gidiyoruz diyorum kendi kendime bütün dünyasal planlarımı, bütün sevdiklerimi buralarda bırakarak bütün söylenenlere aldırmaksızın hiç tanımadığım yüzleri de yanıma alarak, yanımdakilerin hepsinin ben olduğunu bilerek hiç önyargısız ve sevgimle çıkıyorum işte yola ama bu sefer güzel insan Zafer BOZKAYA var ben onu dünyasal rehberim olarak seçtim ve daha çok coğrafyalarda onunla olmak dileğim..

Bu seferki uzun bir yol Batı Hindistanı Kuzeyinden Güneyine doğru geçmek( JAYPUR dan GOA ya) daha önceki gidişim de Doğu Bengali dedikleri bölgenin bir kısmıydı Hiç bir şey bilmiyordum.. bilmekte istemiyordum ki bilinmeyeni yaşayabileyim. Şimdi de öyle Ama biliyorum ki Hindistan çok şey öğretecek yine. Orası sipiritual bir okul. Geçmişede bakarsak zaten bütün bilinen Bilgeler de bu ülkeye gelmişler. Bu sefer beni bekleyen musonlar heyecanlandırıyor ilk defa iliklerime kadar yıkanmak olacak deneyimlerim den biri. Hepiniz seyretmissinizdir Muson Düğünü Filmini seyretmedi iseniz hemen seyredin derim .
Hindistanın görsel felsefesi bir tarafa birde ruhani felsefeleri çok eğitiyor insanı bir ŞİVA yada VİŞHNU Dietisi görsel olarak muhteşem ama bu muhteşem görselliğin ruhani anlamını da öğrendiğiniz de aşkın boyutlara ait açılımları yaşatıyor bu ülke insana Bazen kara bir taşda( LİNGAM) algılamaya çalışıyorsunuz yaradılışı, bazen Kirtan dinlemeye gelen bir yılandan öğreniyosunuz ibadeti ve korktuğunuz bir varlıkla aynı titreşimde olduğunuzu ve onun bilgeliğine bakarak anlıyorsunuz yaşamın kutsallığını ..


İşte.... Kültürleri , renkleri , yağmurları , çamurları , tapınakları ve bu tapınaklarda aynı tanrıya yapılan birbirin den güzel sunumlarıyla, bütünleştiğiniz, Korkularınızı unuttuğunuz bile unuttuğunuz , karanlık gecelerinde hiç bitmeyen sokak sesleriy le bir yarımı orada bıraktığım o diyara tekrar gidiyorum döndüğümde ordaki yarımı alıp burdaki yarımı orada bırakarak ve sabahın 4 ünde dünyanın hiç bir yerinde duyamayacağım bir şarkıyı bir kadının hiç bıkmadan her sabah tanrısına söylediği o güzel şarkıyı tekrar dinlemeye gidiyorum.


EVET NAVANALİNİ KRİŞHNA NIN ÜLKESİNE GİDİYOR....
Navanalini

3 yorum:

Nilambara dedi ki...

Sevgili Navanalini, iyi yolculuklar, her anının bol bol tadını çıkar ve gelince de uzun uzun anlat lütfen :)
Sevgili Zafer Beye de çok selam ve sevgilerimi söylemeyi de unutma lütfen :)

Brajeshwari dedi ki...

Sevgili Navanalini
guzel bir yolculuk geçirmeni diliyorum..Tofuya güzel enerjiler getir..

Subhankari dedi ki...

Hem hoşgeldin, hem de iyi yolculuklar Navanalini... Yeşil Gece'deki sohbetin tadı damağımda hala, dönüşte yeniden görüşebilmek dileğiyle...