7 Mayıs 2007 Pazartesi

Organizasyon

Tofucanlar

hazır havalar ısınmış, kanımız kaynamaya başlamışken ,26 mayıs Cumartesi günü bir organizasyon düzenleyelim istiyorum.Hepimiz ve bizimle gelmesini istediğimiz yakınlarımızı da alıp, bir minubüs kiralayıp Beypazarı'na gidelim mi?

Beypazarı festivali 2 haziranda, o gün çok kalabalık olacağını düşündüğüm için, 26 mayıs daha iyi bir tarih diye düşündüm.

Tarihi Taş mektepte; el yapımı tarhana çorbasının tadına bakar, taş fırınlarda pişirilerek yine özel güveç kaplarında ikram edilen güvecini dener, parmak kalınlığında damarsız ve ince kara üzüm yaprağına sarılan etli dolmasından yer, üstüne 80 kat ince yufkadan hazırlanan baklava ve yöresel tatlısı olan höşmelimiyi tadarız. Dönerken de fırından beypazarı kurusu alıp, döneriz evimize.... Berrin ve Ben, bol bol fotograf cekeriz arnavut kaldırımlı tarih kokan sokaklarda... Can, tarihi evleri resmeder belki etkilenip... Hepimiz gümüşçüler çarşısından yüzüklere, kolyelere boğuluruz?

Bu geziye hepimiz beraber gidebilsek, çok hoş olmaz mı? Ne dersiniz? Uygun musunuz?

Not: Dolmuşta şarkı söylemek, göbek atmak ve şöförü rahatsız etmek yasaktır.

6 yorum:

Nilambara dedi ki...

Burcu'cuğum harika bir fikir...
Beypazarı'nı çok severim, hep birlikte çok keyifli olacağına eminim...
tamam ben daha doğrusu biz hazırız ;)

Dengede Reiki dedi ki...

Burcu'cugum, cok isterdim ama o gun Can'in fen Doga Gunu oldugu icin 2 saat kalip Istanbul'a yola cikacagiz, o hafta sonu Aslan'in kuzeni evleniyor Mayos ve Haziran hafta sonlari benim icin biraz zor gozukuyor ama kalbim ve ruhum sizinle :))

berrin dedi ki...

burcu cuğum
ben geliyorum
evet fotograf çekeriz:)- yemek yeriz

Subhankari dedi ki...

Buycuuu,

Ben de geliyorum... Ama şimdiden söyleyim dolmuşta şarkı söylerimmm... Bana ne... :)

crispy dedi ki...

Burla ayarlıyabilirsem bende
Yaseminle katılmak istiyorum.

Betül

Adsız dedi ki...

Ne guzel olurdu oralarda olabilmek. Sayilan yemeklerin kokusu geldi bile buralara. Yillar once Beypazarindan ustundeki minicik toplar hareket eden bir yuzuk almistim. Sikir sikir birseydi, kayboldu. Hala uzulurum. Benim icin de bakin gumusculere. Fotograflari sitede yayinlarsiniz umarim.
sevgiler
Mehtap