4 Nisan 2007 Çarşamba

hediyelerin karakterleri


hani düsünürüz hediye o alinacak kisiye uygun olmali ama cogu kez bizim onlar icin ne "iyi" gelir ya da "ne işine yarar". bu düsünce kalibiyla hareket ederiz. ama burda bahsetmek istedigim uygun veya uygun olmayan hediyeler degil de, hediyelerin kendi karakterleri. mesela:

- eren bana hep minik biblolar alirdi. o biblolar kedi, penguen, ayi filan olurdu. bu biblolari hediye ederken konustururdu, o zaman bana anlam kazanirdi. iste o zaman derdim, vay be biblo degil bu sadece, bu biblo canli!

- bi kac ay once londra'ya gitmeden once şemsiyem yoga merkezde kalmisti. bi turlu alamadim. burcu bana semsiye aldi, cirlak mavi, cebimde tasiyabilecegim boyutta ve kilifli. bu semsiye kucuk olmasina ragmen unutulmaz bir semsiye. neden mi? mavi renk bagiriyor, ayrica kilifli bir semsiye nazli ve ilgi isteyen bir semsiyedir.

- berrin masaj denek (kendisi beyaz fare dedi) olarak geldiginde bir cam peynir tabagi hediye etti. uzerinde degirmen var, kuzular geziyor, parcali bulutlu bir hava var. "peynir nerden gelir bak" diyor bu tabak, "ben sana sadece peynir tabagi olarak degil baska seylerde de kullanilirim" diyor. ilk peynir tabagim olarak evime hosgeldin diyorum

- is arkadaslardan biri bi gun bana sorar, "kaplumbagamiz var, kizim bakamiyor, sen bakarmisin?" aa tabii dedim, iste hep beraber bakariz dedim. geldi minik sey. eren'le ismini iskender koyduk ve kalbimizi fetetti. karakteri tam bir maceraperest. iskender inatci ama bazen herseyi oldugu gibi kabul eden, guneslenirken kendini kaybeden ve sevgi hissi herkesle paylasma uzmani. oldugu gibi olan bir yaratik

- kucukken bana verilen cikolata seklindeki silgiler, onlarin karakteri ne olabilir ki allah aşkına diye bagiriyorsunuz degil mi?! cikolata hayranligi deli bir sey. ee kurbaga seklindeki anahtarlik taa amerika'dan geldi ona nasil bir yorum yapacagim? sevgi derim. kirsen (kamp'tan arkadasim) kurbaga'yi gormus, bastirdigin zaman dugumlenmis dili uzuyor. iste onu gormus ve ne kadar eglenceli ve espirili bir yaratik deyip bana gondermis

hepsi sevgi'nin ifadesi aslinda. ne hediye olursa olsun sevgi'den gelen her sey bir sevgi dolu karaktere sahiptir. size bugun bir hediye gelecek bence :P gozlerinizi acik tutun.

7 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

iremcim
cok cici bir yazi olmus bu.. konusamayan her hediye aslında sana gercekten mesajlar veriyor.. Bundan sonra sana hediye verirken hepsini konusturacagım niye senin olması gerektigine dair..

o şemsiye de söyle diyordu..
büyük büyük teyzemin,4.kuşaktan torunu siyah şemşiyi yoga merkezinde unutmuşsun duyduğuma göre.. ben şemşi'nin uzaktan akrabasıyım.Yaşça küçüğüm ondan.. Hem londra'ya gidiyormuşsun..orada çok yağmur yağar..yağmurdan pekte güzel korurum seni..Gökyüzünün renginden uzak kalma diye maviyim, afilliyim..Ara ara kafanı kaldırıp gökyüzüne baktığında, bana da gülümse.. Ayrıca unutma beni bir yerlerde diye birkaç kez katlanıp, kılıfımın içine koyup, çantanda gezdirebilirsin beni... Adım mı..adımı sen koymussundur mutlaka..ama lütfen önüne 5.şemsi eklemeyi unutma..

Nilambara dedi ki...

Harika! :)
İrem'ciğim bu güzel yazını bugünün hediyesi olarak sevgiyle kabul ediyorum... hediyeyi sevgiyle vermek kadar sevgiyle kabul etmek ve ona anlam yüklemek te ayrı bir marifet, kutlarım seni :)
ve bu bol yağmurlu, bereketli günde 5. şemsinin mesajı harika... :)

Buarada, Selen, Zeynep, Betül, Anushila... nerelerdesiniz? Merak ediyorum sizleri, hayattamısınız? bir yorumluk dahi vaktiniz yok mu??? Brajabanita hadi artık sen de biraz daha harekete geç lütfen... Berrin'ciğim fotoğraf makinan hazır bekliyor seni... yeni tarifler ne zaman gelecek??
Budurum devam ederse, öncü kuvvete dönüşenler heran greve gidebilir, bilginize... :)

Brajeshwari dedi ki...

hmm..grev kokusu aliyorum..
grevde sadece su ve sulu yiyeceklerle beslenelim de biraz kilo verelim işe yarasin..
bu arada 5.şemsinin hayrina bugun yagmur yagiyor...ne guzel...

berrin dedi ki...

ailemin çocukları hediye konusunda en şanslılar
beklemedikleri zamanlarda hediyeler veriyorum - yüzlerindeki şaşkın ve mutlu ifadeyi görmek için- gözlerinde pırıltılar oluşuyor...
nilambara ne söylesen haklısın... çarşamba akşamı yemeklerin fotolarını çekip artık başlamak istiyorum...yaa benim artık iki şiirim var (burcu bana şiir hediye etti)
benim için çok kıymetli...düşünsenize benim şiirim var :))

Nilambara dedi ki...

Berrin'ciğim biliyorsun ben de ailenin manevi çocuğu oldum neredeyse... hani bilmem anlatabildim mi ;)
şaka bir yana...
Bu harika bir haber :)) şiir isteyen kızın iki şiirini de en kısa zamanda tofuda tofucanlarla paylaşırsın umarım, ben ciddi şekilde merakla bekliyorum :)) lütfen geciktirme, beni merakta bırakma ;)

Brajeshwari dedi ki...

Berrin
insanlar kocaman şeyler bekliyor sanırım.Bir şiirin seni bu kadar mutlu etmesi ne kadar naif...Üstüne beste bile yapilir bu kadar mutlu oluyorsan..
şiir senin tabiki ama unutma ki içinde şiir olan kadın sensin..

öpüyorum..

irem şemşi napıyor..Dişarda bir sürü şemsiyeler (şemsi'nin kiz versiyonu) dolaşırken, çıkart onu biraz, hazır havada yagmurluyken biraz çapkınlık yapsın..:P Yoksa telleri paslanir..

Adsız dedi ki...

Bir de bazi hediyeler vardir.Hani gorunce carpilirsin.Bilirsin cok uniq .Bir ikincisi yok.Eline aldigin anda nasil kullanilacagini bilirsin.Neyle uyar nerde kullanilir.Veren senin carpildigini gorup carpilir.Kafasinda sorular hafiften ucusur Acaba?????

Daha ilk kullandigin anda iltifatlar,sorular off superler,nekadar zevkliymisler. Bu arada baska seyler girer araya hayatin siradan isleri falan soylemeyi ihmal edersin nasil begenildigini nasil severek kullandigini armagani. Iste en kotusu bu.Cunku hatirlamaz.Hangisiydi.bak simdi bir turlu hatirlayamiyorum. Sen birdaha carpilirsin. Onun icin en guzeli hemen fotograf cekmek.Hos insanlarin hayranlik dolu bakislarini nasil cekicez ama????

Ben bu hafta sonu Berrin’in bana hediye ettigi kolyelerden birini taktim.Aslinda O’nun armagani kolyeleri herhalde 3 yildan beri kullaniyorum.Ilk kullanmaya basladigim andan itibaren beni yolda durdurup soruyorlar.

Bu haftasonu da oyle oldu.Hatta bir magaza da ben cantalara bakarken calisanlar benim kolyemi incelemekle mesgulmus anlasilan.hepsi tek tek sordu.Arkadasim yapti dedimde bunlari bizim memlekette atlarin boynuna takarlar diyemedim. Keske soyleyip onlari biraz daha mi carpsaydim……



Sevgilerimle



Gulcin