28 Aralık 2006 Perşembe

TUZDA BALIK PİŞİRDİM......




ben dün akşam tuzda balık pişirdim
tarifi sizlerle paylaşmak istedim
balık pişirirken de müzik dinledim
nick cave .....


malzemeler
.1 adet levrek ( 700 - 800 gr)
.2 adet pırasa (halka şeklinde dogranmış)
.2 paket kaya tuzu ( kaya tuzu büyük marketlerde satılıyor - kale de kiloyla da satılıyor)

balık alırken sadece içini temizletin
üzerini çizdirmeyin

- halkalar halinde kesilmiş pırasaları balığın içine doldurun
- fırın tepsisine kaya tuzunun bir miktarını koyun(az olmasın)
- ortasına balığı yerleştirin
- üzerini balık görünmeyecek şekilde kaya tuzu ile kaplıyorsunuz

250 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirmeniz yeterli
balık eti yumuşacık oluyor

pişerken kaya tuzu sertleşiyor
tuzu kırarak balığa ulaşabiliyorsunuz
basit ve lezzetli

4 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

kaya tuzunu bulunca, hemen gidip bir levrek alacağım..

kimler yediyse, afiyet olsun...

Brajeshwari dedi ki...

bu başlığı okuyunca hep gülüyorum berrin ya ben. "Tuzda balık pişirdim"..

"Yerden taş aldım" - "rafa bardak koydum"- gibi kolay birşey gibi yazmışsın ya:) benim için yani.. ne var canım tuzda balık pişirdim hep yaptığım birşey bu gibi..

umarım mutfağımda bu yemek islerinde yaptığım zor işleri "tuzda balık pişirdim" gibi soylediğimde level atlayacağım.

"şahane bir tost yaptım". "patatesler pişmemiş olabilir ama ye"..levelindayim...

Adsız dedi ki...

ben kaya tuzu yumurta akı iile yoğuruluyor diye duymuştum siz herhangi bişi yazmamışsınız bilgi verirseniz seviniri. teşekkür ederim.

berrin dedi ki...

merhaba meriç
normalde sadece kayatuzu ile yapıyorum
bazı zamanlar
kayatuzunun içerisine
1 tane portakal - 1 tane limon kabuğu - 1 tane yumurta akı - çok az su ile karıştırıyorum büyükçe bir kapta
iki şekildede yapabilirsin
limon ve portakalın aroması levreğe yakışıyor
belki ilgilenirsin
yemek blogumun adresi
www.ilahitatlar.blogspot.com
mutlu yıllar diliyorum