28 Mayıs 2007 Pazartesi

Roma'dan Tofu'ya bir Merhaba

Sevgili Tofu’cular..

Hepinizin yuzunu tek tek sayfanin basinda gormek cok hosuma gitti. Nihayet ete kemige bùrùndùnùz. Berrin ve Betul’u de cok formda gordum. Ben aylardir sizi okuyorum, arada yorumlar yapiyorum ama icten ice de kiziyordum. Boylesine guzel ve nitelikli bir blog neden, neredeyse arkadaslar arasi bir “chat” gibi kalsin (yorumlara bakarak) neden daha cok insan okumasin ve neden yazarlarin kimlik bilgileri bu kadar zayif, bu kadar kimliksiz (!) diye. Sakin bana kizmayin.. Artik neredeyse bir bilgi kirliliginin ve karmasasinin yasandigi internet dunyasinda, is disi nedenlerle internette gecirilen vaktin kisitliligi goze alindiginda, binlerce blog, web page, U-tube vs. icinde eger birilerini surekli okuyorsaniz (hele uzuuuuun uzuuuuun yazilarini), kimdirler, neyle ugrasirlar bilmek istiyor insan. Profiller o nedenle cok onemli diye dusunuyorum. Adiniz soyadiniz , profesyonel kimliginiz degil sizin kendinizi nasil tanimladiginiz, dunyadaki durusunuz kastettigim.
*
Ayrica basindan beri merak ettigim birsey var. Genel olarak blog’lara baktiginizda hepsi monotematik. Yani ya sinema, ya yemek, ya seyahat ya fotograf ya karikatur, ya politika ya da tek kisilik “bu benim cumhuriyetim “ bloglari. Sizi biraraya getiren nedir? Ben sizi baska bloglara onerecek olsam, hangi gruba girersiniz? (Kaliteli, akilli, guzel kadinlar blogu olabilir ornegin) .. Bu arada cahilligimi bagislayin “Tofu” ne demek? Neden sizin adiniz Tofu?
*
Gulcin’in gruba katilmasina cok sevindim. Tarziniza cok uygun oldugunu dusunuyorum. Berrin’in yeni “Ilahi Tatlarina” bayildim. Ben onun sadik bir zeytinyagli barbun fasulye tatma denegi oldum uzun yillar. Simdi cok uzaklarda olup, sizlerle o guzel sofralari paylasamadigima uzuluyorum Hem bu kadar iyi yemek yapip, hem nasil boyle formda kaldigini da ayrica bilmek isterim.. Tariflerininin bazilarini konuklarima yaptim, arkadasimdan oldugunu soyledim. Artik bilgisayari acip fotografini da gosterecegim.
*
Kusura bakmayin cok uzun oldu (ustelik uzun yazilari cok elestiririm ben).
Hepinize sevgiler...

Mehtap

3 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

Sevgili Mehtap,
bu mailin beni çok mutlu etti.. Grubumuz dışında okunuyor olmak ne harika..Çok teşekkür ederiz ilgine..Bu blog şans eseri kuruldu ve bu noktaya varacagini hiçbirimiz bilmiyorduk açıkcasi. Kimlik bilgilerine gelince, biz; bizbize birbirimizi biliyoruz diye boyle bir kendimizi tanitmaya girişmedik açıkcasi.. Şimdi de kimliklerimizin yazılarımızın önüne geçmemesi için bir çaba harcamıyoruz belki de..Yazarken hayat durusumuzu hissettiriyoruz biraz bence...Bilseydik Romalardan Amerikalardan okunuyoruz...Ama haklısın..Bu konuyu düşüneceğiz.
Biz neden tofu grubuz.Bunun için bir yazı yazmıştım sitenin ilk başlangıcında onu okuyabilirsin.

http://tofugrup.blogspot.com/2006/12/neden-tofu.html

Tofucanlarda, bu guzel mailin için comment kısmında cevaplarını yazacaktır..Tekrar teşekkür ederiz..

berrin dedi ki...

mehtap cığım
bizi okuman ne güzel..
senin gibi güzel yemek pişirebilen birinin tariflerimi uygulaması
ayrıca mutlu etti...doğru düzgün profil yazıp - koymayı düşünüyorum...
çok sevgiler
berrin

Nilambara dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Güzel görüşlerin için çok teşekkürler, ayrıca bu kadar zarif ve doğru bir uyarıya kim kızabilir ki :)
Gerçi bu aralar gene biraz yavaşladık ama inanıyorum ki yakın zamanda tekrar hız kazanacağız :)

Burcu'cuğum, acaba "neden tofu" açıklamanı sağ taraf, sabit sütuna "tofu'ya göz at" post it'inin altına koysak nasıl olur?

Sevgiler,